27. mar 2020.

NUNS: Osuda zloupotrebe vanrednog stanja u Zrenjaninu

Nezavisno udruženje novinara Srbije poziva Gradsku upravu Zrenjanina da ne zloupotrebljava vanredno  stanje, a Osnovno javno tužilaštvo u tom gradu da pod hitno povuče krivičnu prijavu protiv ekipe zrenjaninske televizije KTV.

Zrenjaninska policija uhapsila je juče reportera i kamermana KTV-a po prijavi lokalne samouprave, jer su navodno odbili da izvrše obaveznu dezinfekciju prilikom ulaska u zgradu Gradske uprave. Određen im je pritvor, a tužilaštvo je navelo da postoji sumnja da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije

Međutim, na snimcima ove televizije iz Gradske kuće u Zrenjaninu vidi se da reporter ima masku i rukavice, a istovremeno je očigledno da mnogi od zaposlenih i funkcionera u upravi nisu propisano zaštićeni.

Vlasnica KTV-a Danica Radić kaže da su njeni radnici uhapšeni pod lažnom optužbom da se nisu dezinfikovali i da je na delu zloupotreba vanrednog stanja iz osvete zbog nedavnog izveštavanja ove televizije o sumnjivim poslovima prilikom izgradnje fabrike vode.

Ekipa KTV-a je u Gradsku kuću došla da uzme izjavu od čelnika vlasti povodom najave održavanja javne licitacije za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta uprkos vanrednom stanju, što je tema od javnog interesa, i pridržavala se mera zaštite zbog epidemije, i očigledno da ne postoji nijedan opravdani razlog da se oni krivično gone.

NUNS, 27. mart 2020.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend