27. mar 2020.

Uhapšeni novinari KTV pušteni posle medijskog pritiska

Uhapšena ekipa zrenjaninske KTV televizije, novinar Danijel Radić i snimatelj Robert Bajtaji pušteni su danas iz pritvora.

Informaciju je prvo potvrdila vlasnica KTV televizije, Danica Radić, koja smatra da je zahvaljujući medijskom pritisku došlo do ove mere. Danijel Radić kaže da su pušteni danas oko 15.30 časova a da su pre toga izneli svoju odbranu pred tužiocem.

-Hvala svim novinarima na podršci. Mi smo izneli obranu. Negirao sam sve navode otpužnice, da nismo poštovali zdravstvene mere u vreme epidemije a posebno navode o kršenju Opštinske odluke o postupanju za veme vanrednog stanja, jer sa tom odlukom nismo ni bili upoznati niti je ona negde istaknuta – izjavio je Danijel radić za Danas.

Pred osnovnim tužiocem izjave o događaju daće gradonačelnik Zrenjanina, šefica kabineta gradonačelnika i radnici obezbeđenja, koji su tvrdili da ekipa KTV televizije nema maske i rukavice. Kako je ranije izjavila vlasnica KTV televizije Danica Radić, to su za njih lažne optužbe.

-Naša ekipa je nosila zaštitne maske i rukavice, normalno su obavljali radni zadatak. Problem što su u zgradi opštine napravila je šefica gradonačelnikovog kabineta, koja je pozvala obezbeđenje. Onda je opštinsko obezbeđenje prijavilo policiji da nisu poštovali mere dezifekcionih propisa. Oni su se odazvali nadežnima I otišli da daju izjavu, nakon čega su zadržani a sada i pušteni. To sve nema smisla – navela je Danica Radić.

M. P.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend