28. sep 2017.

NUNS osudio uvredljivo ponašanje gradonačelnika Zaječara prema novinarima

Nezavisno udruženje novinara Srbije osuđuje postupak gradonačelnika Zaječara Boška Ničića koji je na svom fejsbuk nalogu objavio uvredljiv komentar o dvojici urednika lokalnih medija Za media i F kanala, objavljujući i njihove fotografije.

NUNS ukazuje da je potez čelnog čoveka vlasti u Zaječaru za svaku osudu jer pokazuje njegov neprihvatljiv odnos prema slobodi informisanja koje i po normama srpskog zakonodavstva treba da služi isključivo javnom interesu i građanima.

NUNS podseća da se Boško Ničić i ranije isticao neprimerenim ponašanjem prema medijima i novinarima koji mu nisu “po meri”. Pre sedam godina, tada takođe sa pozicije gradonačelnika, Ničić je zabranio svim direktorima javnih preduzeća i javnih ustanova u gradu da daju izjave za medije bez njegove prethodne saglasnosti.

Ovog puta, verovatno nezadovoljan izveštavanjem o raskalašnom trošenju budžetskog novca, zaječarski gradonačelnik je objavio svojevrsnu poternicu za dvojicom urednika.

Možda nije zadovoljan ni saradnjom 14 zaječarskih medija koji su nedavno od Gradske uprave zajedno zahtevali da se bez odlaganja raspiše konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja, što su podržala i novinarska i medijska udruženja. 


Sekretarijat NUNS-a

U Beogradu 28.09.2017.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend