28. sep 2017.

NUNS ponovo upućuje javnu kritiku Saši Raduloviću zbog vređanja novinara

Nezavisno udruženje novinara Srbije upućuje javnu kritiku Šefu poslaničke grupe Pokreta Dosta je bilo Saši Raduloviću zbog neprimerenog ponašanja prema novinarima i medijima.

NUNS podseća Radulovića da su nosioci javnih funkcija dužni da se prema novinarima ponašaju odgovorno i bez ikakve diskriminacije. Svoje nezadovoljstvo ili neslaganje sa medijskim sadržajima mogu izraziti na zakonom propisan način – demantijem, ili žalbama regulatornom (REM) i samoregulatornom telu (Savet za štampu).

Lider Pokreta Dosta je bilo juče u Skupštini Srbije je izvređao novinarke Politike, FoNeta, Bete i Tanjuga, kritikujući medije jer, kako je rekao, nisu preneli ništa o njegovim amandmanima kojima se traže besplatni udžbenici za učenike. Novinarki Politike Mirjani Čekerevac rekao je da je njen tekst o amandmanima koje je DJB podneo na prosvetne zakone „sramotan i manipulatorski“, a novinarkama agencija da „rade, ali njihov rad niko ne prenosi“.

Novinarka Žana Obradović iz agencije Beta rekla je UNS-u da se sa tri koleginice dogovorila da ne odu na konferenciju koju je Radulović držao pola sata nakon što ih je uvredio.

NUNS je i ranije kritikovao Sašu Radulovića zbog uvredljivog ponašanja prema novinarima i medijima.


Sekretarijat NUNS-a
 

U Beogradu 28.09.2017.

3 komentara za: “NUNS ponovo upućuje javnu kritiku Saši Raduloviću zbog vređanja novinara

 1. Milos Ilic

  Kritika nije isto sto i vredjanje,prestanite da spinujete.

  29. сеп 2017. at 08:01
 2. Miloš Radanović

  Molim Vas da ubuduće postavite link ili kompletan tekst, kako je to uobičajeno, da bi mogli čitaoci da odluče ko je u pravu, koji nivo nepoštovanje je primenjen ili je u pitanju kritika. Npr. izveštavanje da je prisutno više stitina ljudi je manipulatorski jer može da bu de prisutno i 5000 što jeste više stotina ali je percepcija kod slušaoca drugačija.

  29. сеп 2017. at 10:27
 3. ZAKS

  Nisam primetio ništa uvredljivo, a Maja je čak javila da je Radulović napao novinarku, sa prizvukom da je to bilo čak fizički

  02. окт 2017. at 20:07

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend