03. avg 2020.

Parking servis najavio tužbu protiv N1

Beogradsko Javno-komunalno preduzeće „Parking servis“ saopštilo je da će podneti tužbu protiv televizije N1 zbog, kako su naveli, „netačnih i zlonamernih informacija“ o nabavci vozila za novi sistem protiv nepropisnog parkiranja u Beogradu.

Sagovornici N1 su prethodno ocenili da „lend roveri“ nabavljeni za novi sistem „Oko sokolovo“ možda nisu novi, već da su deo kontigenta koji je firma GIM prošle godine poklonila Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i da je javna nabavka za njih „raspisana sa ciljem da posao dobije određeni ponuđač“.

Iz Parking servisa su naveli da nije tačna informacija da su kupljena polovna vozila, već da su u pitanju nova, proizvedena 2019. godine, i ocenili da je prilog te televizije služio isključivo da se ukalja ugled tog preduzeća i svih učesnika u ovoj nabavci, „sa ciljem da se sakupe jeftini politički poeni“.

„Ugovor je zaključen 10. septembra 2019. (godine), a nova vozila su isporučena u decembru prošle godine.

Kupljena su u postupku javne nabavke po izuzetno povoljnim cenama od 26.666 evra, bez ijedne primedbe na sam postupak. I sama kompanija British Motors je saopštila da je obezbedjen popust od skoro 30 odsto“, navodi se u saopštenju.

„Parking servis“ dodaje da je reč o „specijalnom namenskom vozilu“, koje je imalo zahtevanu visinu, nadogradnju i opremu, a da je u cenu uračunato i održavanje vozila i nadgradnje sa sken uredjajima, kao i da su uvaženi i svi specijalni zahtevi.

„Za opremu koju vozila koriste potrebni su jači motori i prepravka električnih uredjaja koji povećavaju potrošnju električne energije. Vrednost svakog od ovih vozila sa porezom iznosi više od 40.000 evra“, dodaje se u saopštenju, u kome se navode i tehničke specifikacije vozila i sistema.

Nov sistem elektronske kontrole nepropisnog parkiranja nazvan „Oko sokolovo”nedavno je predstavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend