03. avg 2022.

Pavlović: KRIK-u tužbe, a javnost se „kuva“ da zaboravi postupke

Novinarka KRIK-a Bojana Pavlović rekla je da se javnost "kuva" da zaboravi i zanemari postupke kojima se taj portal bavi dok istovremeno na adresu KRIK-a stiže jedanaesta tužba po redu, ovaj put od bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović. Komentarišući ponašanje njenog advokata Vladimira Đukanovića, Pavlović je rekla da on pokušava da bitku dobije van sudnice.

Bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović tužila je KRIK zbog kršenja pretpostavke nevinosti i povrede časti i ugleda I tražila odštetu od šest hiljada evra. To je samo poslednja od 11. tužbi koje je KRIK dobio, a tužili su ih ili ljudi bliski vlasti ili članovi Srpske napredne stranke, rekla je Pavlović za N1 u emisiji Studio lajv.

Ona je podsetila da je KRIK do sada dobio tužbe od Bogoljuba Karića, Nikole Petrovića, Bratislava Gašića, Predraga Koluvije, a sada i od Hrkalović.

Govoreći o braniocu Koluvije i Hrkalović, Vladimiru Đukanoviću, gošća N1 kaže da njegovo pojavljivanje u tim postupcima ukazuje „da se tu neka klima menja“.

„Njegovo ponašanje pokazuje da je veoma duboko i lično u tim postupcima, što je nesvojstveno za nekog advokata. Advokati drže distancu kada su u pitanu ti postupci, procenjuju dokaze i ono što mogu u sudnici da dobiju. Đukanović pokušava da tu bitku dobije van sudnice“, istakla je Pavlović.

Dodaje da se od njega teško dobijaju informacije koje se tiču postupka protiv Hrkalović, a da su na pozive da se novinari sastanu sa njegovom branjenicom dobili ili ćutanje ili negativan odgovor.

Pavlović tužbu Hrkalović vidi kao deo pritisaka na KRIK I iscrpljivanje medija, jer novinari, kako kaže, počinju da se bave tužbama umesto svojim poslom.

„Konstantni su i pritisci iz centra vlasti. Pripadnici vladajuće stranke otvoreno pričaju da ti pritisci treba da se nastave. Na delu je relativizacija svih tih krivičnih dela o kojima mi pišemo, kuva se javnost da zaboravi i zanemari sve te postupke kojima se mi bavimo“, istakla je gošća N1.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend