14. jan 2023.

PEN, Srebrenica i ja

Juče je objavljeno pismo podrške Međunarodnog PEN centra, uz podršku srpskog PEN-a, piscu Marku Vidojkoviću, kog Vučićev režim etiketira kao izdajnika, napada ga, crta mu mete na svim delovima tela, usled čega dolazi do pretnji smrću od strane režimskih i šovinističkih hijena.

Istog dana objavljeno je pismo podrške nemačkog PEN centra, a prethodnih dana to su uradili slovenački i cincarski PEN. Kolege su prepoznale opasnost i apelovale na režim da se pribere, prestane sa maltretiranjem, te pronađe i kazni one koji mi prete i koji me proganjaju.

Istog dana, javili su se proganjači, u vidu režimskog govnoida „Alo“, koji je objavio huškački tekst pod naslovom „ŠOLAKOVCI JEDNOGLASNI – SREBRENICA JE GENOCID“ i podnaslovom: „Šolakovi poslušnici na jednom od njegovih medija ponovo su optužili Srbe za genocid“.

Odmah sam prosledio ovaj tekst PEN-u, odakle su došle takve reakcije da mi je prosto bilo žao što nije više huškačkih tekstova izašlo u istom danu kada svetski pisci pozivaju na prestanak huškanja na srpskog pisca Marka Vidojkovića (što ne znači da neće, imajući u vidu da stoka objavljuje identične huškačke tekstove na više mesta, a mene je mrzelo da proveravam po internetu, da ne bih probio rok za pisanje kolumne).

O čemu je reč? Prethodne večeri emitovana je tradicionalna epizoda „pod šajkačama“, koju podkast DLZ snima pred Srpsku novu godinu. Gost nam je bio Teša Tešanović, s kojim se, s osmesima na licima, ni oko čega nismo složil, osim da je Vučićev režim monstruozan i opasan. Tako se nismo složili ni oko ocene zločina u Srebrenici.

Iskusni Nenad Kulačin je, znajući da će doći do režimskog ataka, tokom razgovora o srebreničkom genocidu, istakao da je najgore to što se taj zločin planski uvaljuje svim Srbima, baš kao što lepo piše u imbecilnom podnaslovu imbecilnog „Aloa“. Istakli smo da je to bio zločin pojedinaca i da se ne sme nikada pristati na to da se celom narodu prišije uloga zločinca, kako to rade monstrumi iz režimskih smrdoida, po nalogu režimskog vrha.

Nije moglo lepše da se poklopi. Gotovo mi dođe da kažem „Hvala, degenerici, ako je iko ikada iz belog sveta imao zrno sumnje da režim koristi svaku priliku da se iživljava na piscu Marku Vidojkoviću, na današnji dan, kada je ceo svet stao u odbranu tog pisca, vi ste mu nacrtali novu metu na čelu i na taj način postali šlag na ogavnoj torti kojom ga godinama zatrpavate“.

Ali, neću. Ko ih jebe. To su odvratne hijene, posle čijeg teksta će krenuti nova salva pretnji smrću (izvestiću vas u ponedeljak kako je prošlo), posle koje se ni Nenad Kulačin ni ja nećemo promeniti, možda ćemo samo biti još oštriji prema bandi koja uništava i naš narod i ceo region. Do pobede.

P. S. Upravo mi je Nenad javio da je Informer objavio identičan tekst kao i Alo.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend