27. jan 2022.

POKS: Administrator profila na kojem je vređan N1 podržava Žiku Gojkovića

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) je, reagujući na tekst pod naslovom "Žika Gojković se izvinio redakciji N1, poručio – podneće prijavu protiv NN lica", saopštio da je Žika Gojković "nastavio sa pokušajima da lažima obmanjuje javnost". U navedenom tekstu je Gojković, koji tvrdi da je i dalje jedini legitimni predsednik POKS, izjavio da je fotografija na kojoj se vređaju novinari N1, a koja je osvanula na Instagram profilu POKS, zloupotrebljena od druge struje u tom pokretu.

„Kao što se upetljao u sopstvene laži dok je odgovarao na pitanje kada je podneo izveštaj Agenciji za sprečavanje korupcije, tako je bivši član POKS Žika Gojković i dalje nastavio sa pokušajima da lažima obmanjuje javnost“, naveo je POKS u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je „lako proverljivo da je administrator profila, na kojem se nalazi fašistička objava, predsednik omladine za Beograd koja podržava Žiku Gojkovića“, a koji je prisustvovao koferenciji za novinare.

„Pošto smo olakšali Gojkoviću i otkrili mu ono što je već i sam znao, da je autor komentara njegov saborac Aleksandar Mandić, očekujemo da protiv njega podnese krivičnu prijavu kao što je i najavio ili će to ponovo biti samo još jedna laž u nizu“, navodi se u saopštenju POKS-a.

Podsetimo, Gojković je na konferenciji za novinare, na pitanje N1, izjavio da je Agenciji za borbu protiv korupcije tri puta prijavljivao prihode koje je dobijao kao član borda direktora u Mtelu, kćerki firmi Telekoma u Crnoj Gori i da ne zna zašto te podatke Agencija nije objavila.

On je insistirao da ekipi N1 pokaže dokumenta iz svog mobilnog telefona koji, po njegovim rečima, potvrđuju da je poštovao zakon.

Kada se ekipa N1 vratila u redakciju, na Instagram profilu omladine POKS-a pojavila se fotografija sa sledećim komentarom: „Ono kada dokumentovano objašnjavaš ustašama sa N1 da si jedina opozicija u Srbiji“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend