20. jul 2018.

Pomoćnik predsednika opštine Vlasotince pretio novinaru JUGpressa zbog teksta

Pomoćnik predsednika opštine Vlasotince Zorana Todorovića Vladimir Kocić pretio je danas dopisniku Regionalne informativne agencije JUGpress iz te opštine Vlastimiru Stamenkoviću.

Dok se čekalo na dolazak ministra prosvete Mladena Šarčevića Kocić se na nepristojan način obratio novinaru JUGpressa , koji je bio na radnom zadatku, da će ” biti utužen, zato što je, bez odobrenja, načinio snimak fotoaparatom prazne prostorije opštinskog veća”.

U pitanju je tekst , ilustrovan fotografijama sa lica mesta , o tome da 13.jula,  bio je verski praznik Pavlovdan, u podne, u špicu radnog vremena, u 11,30 časova, nema nikog na radnom mestu u prostoriju gde se nalaze opštinki većnici na stalnom radu  i platom koju primaju iz opštinkog budžeta.

“Ono, hteo sam ja da pitam nekog većnika za dozvolu da slikam. Ali nije ih bilo, tu gde moraju da budu. A njihovi poslodavci su ni manje ni više nego građani i građanke opštine Vlasotince, od čijih doprinosa i poreza se servisiraju lični dohoci, ma kakvi oni bili, upravo pojedinih činovnika u lokalnoj samoupravi opštine Vlasotince. A, nisu, baš, ni mali, rekoše nam.
Šta reći posle ovih pretnji visokog funkcionera lokalne samouprave Kocića pitamo : da li je zabranjeno iznošenje istine, pa makar, se radilo i o opštinskim većnicima” pita Vlastimir Stamenković, novinar kome je lokalni funkcioner, koji takođe prima platu od poreza i doprinosa gradjana i gradjanki, danas pretio zbog iznošenja istine.

Isto to pita i redakcija JUGpress-a, za koji Stamenković radi.

Zapravo, izgleda da Kocić ne dovodi u pitanje to da članovi Opštinskog veća na stalnom radu u opštini Vlasotince nisu bili na poslu već mu smeta što novinar nije tražio dozvolu da to i zabeleži i prenese  gradjanima i, svakako i biračima u Vlasotincu.

” Ako dođe do sudskog spora, biće zanimljivo u svakom slučaju. Jer sud će morati da sudi istini, koja se tog Pavlovdanskog dana desila”, kaže Stamenković.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend