04. jul 2018.

Popović: Vlast se plaši tragova

Novinar i glavni urednik serijala "Rikošet specijal - Ko je ubio Olivera Ivanovića" Predrag Popović ocenio je danas da postoji dosta paralela između slučajeva Ivanovića i Slavka Ćuruvije, jer su obojica nekoliko meseci pre ubistva bili izloženi napadima predstavnika vlasti i "režimskih" medija.

„Kada se pogledaju saopštenja i propagandne poruke upućivane nekoliko meseci pred ubistvo Ivanovića, šta su govorili režimski mediji i predstavnici vladajuće stranke, i kada se pogleda kampanja kojoj je bio izložen Ćuruvija, vidi se da je rukopis isti i da se ništa nije promenilo“, smatra Popović.

Novinarima je podeljeno i saopštenje u kome se tvrdi da su autori serijala Rikošet otkrili da čaure pronađene na mestu ubistva Ivanovića ne odgovaraju oružju iz kojeg je pucano.

Autori serijala tvrde da informaciju o čaurama ima i MUP Srbije i nadležne institucije na Kosovu i da su „određena zvanična lica“ pomerale čaure neposredno nakon zločina.

Na konferenciji za novinare u Medija centru NUNS u Beogradu govorili su Predrag Popović i advokat Nataša Tošić, kao pravna zastupnica producenta serijala „Rikošet“ Saše Mirkovića, bivšeg predsednika Skupštine opštine Zaječar.

Popović tvrdi da su protiv Ivanovića, kao i protiv Ćuruvije 1999. godine, korišćene iste kvalifikacije, poput „strani plaćenik“ i „domaći izdajnik“.

„U pojedinima saopštenjima samo mogu da se zamene imena. Gde se pominje Ćuruvija kao strani plaćenik i domaći izdajnik na isti način se nedavno pominjao i Ivanović“, ukazao je Popović.

Popović smatra da se danas u Srbiji praktično sudi mrtvom Ivanoviću tvrdnjama da nije ubijen iz političkih, nego iz kriminalnih i ličnih razloga.

„Stiče se utisak da se ova vlast, pre svega Aleksandar Vučić, ne plaši samo tragova nego i tragača. Sporan je svako ko postavi pitanje“, tvrdi Popović, urednik serijala „Rikošet specijal – Ko je ubio Olivera Ivanovića“.

Popović ne veruje ni da će optuženi za ubistvo Ćuruvije biti osuđeni, već smatra da je suđenje pokrenuto samo kako bi Vučić, ministar informisanja u to vreme, „oprao ruke“.

„Vučić kao ministar informisanja je odbijao da govori o ubistvu Ćuruvije sa objašnjenjem: Pa, evo ubijen je Haris Brkić, košarkaš Partizana, pa niko ne pita ministra sporta ko je odgovoran“, ispričao je Popović.

Nataša Tošić, branilac Saše Mirkovića, tvrdi da je njen klijent izložen pretnjama zbog toga što je producent serijala Rikošet o ubistvu Ivanovića.

Ona smatra da je Mirković „žrtva političkog progona“ i da je lažno optužen za štetu nanetu Zaječaru, u vreme kada je bio predsednik skupštine opštine.

Mirković je bio najavljen kao govornik na konferenciji za novinare, ali se nije pojavio.

Konferenciji su, inače, prisustvovala dvojica maskiranih mladića koji su saopštili da dolaze iz „Pokreta ujedinjenih fantoma“ i da je njihov cilj da na satiričan način prikažu stanje u „apatičnoj i nesrećnoj“ Srbiji.

Najavljeno je i da će serijal „Rikošet – Ko je ubio Olivera Ivanovića“ prvo biti prikazan u Briselu i da će tada biti predstavljen i ceo tim Rikošeta.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend