30. jun 2021.

Poslanica Pilja ponovo crta metu novinarima Nove

Poslanica SNS Biljana Pantić Pilja na svom Instagram nalogu ponovo je novinare Nove označila kao domaće izdajnike i strane plaćenike.

Nakon vesti da će se novina “Nove” štampati u Hrvatskoj ona je na Instagram nalogu “biljana_pantić_pilja” napisala:

“Kao što rekoh: domaći izdajnici, strani plaćenici. Ima neko da mu nije jasno?”.

Ovaj tvit Pilje lajkovalo je više od 30 njenih pratioca, a među njima i zvaničan Instagram nalog gradskog odbora SNS u Novom Sadu, stranica gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, kao i poslanica naprednjaka Sandra Božić.

Instagram nalog “biljana_pantić_pilja” inače ima 952 pratioca, među kojima je Aleksandar Vučić (zvaničan nalog predsednika Srbije – “avucic”), brojni gradski i opštinski SNS odbori, poslanik Vladimir Marinković, Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM…

Foto:printscreen/instagram/biljana_pantic_pilja

Pilja je, podsećamo, u decembru prošle godine za skupštinskom govornicom u direktnom TV prenosu nazvala televiziju N1 i Nova S “antisrpskim medijima”, domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima.

„… ovim nezavisnim medijima – N1 i Nova S, antisrpskim medijima, nema tu trunke nezavisnosti. Njih može opisati samo jedna rečenica – domaći izdajnik i strani plaćenik“, rekla je poslanica naprednjaka.

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić se nakon ovih njenih reči “izvinio se”, navodeći da je reč o jednoj “marljivoj i dobroj poslanici koja je pogrešila”.

“Trebalo je samo da kaže ‘pogledajte ih, ovo je ono što oni govore’ i to je ogledalo ubitačno za te ljude. Mnogo ubitačnije od svake reči kojom biste vi to opisali. Verujem da će ona umeti da kaže ‘izvinite’ i verujem da će umeti da kako postaje iskusnija u politici da tu razliku sagleda”, rekao je Vučić.

A Pilja ne samo da se nije izvinila, već je nastavila u svom stilu da crta metu novinarima Nove.

Biljana Pantić Pilja je i članica srpske Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, a to telo ju je u januaru prošle godine izabralo za potprеdsеdnicu Komitеta za izbor sudija Evropskog suda za ljudska prava.

Na funkciju poslanice prvi put dolazi 2012. godine.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend