30. jun 2021.

SNS poslanica Pilja obrisala preteće poruke novinarima Nove

Poslanica SNS Biljana Pantić Pilja sa svog Instagram naloga obrisala je post na Instagramu, u kojem je novinare "Nove" po drugi put nazvala domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima. Na taj način ponovo je nacrtala mete na novinare nezavisnih medija.

Pilja je na svom Instagram nalogu “biljana_pantić_pilja”, na vest da sutra izlazi prvi broj lista „Nova“ i da se štampa u Hrvatskoj, napisala:

“Kao što rekoh: domaći izdajnici, strani plaćenici. Ima neko da mu nije jasno?”.

Od objave teksta o Piljinom crtanju mete našim novinarima prošlo je oko sat i po vremena, a taj njen post je u međuvremenu obrisan.

Njega je inače lajkovalo više od 30 njenih pratioca, a među njima i zvaničan Instagram nalog gradskog odbora SNS u Novom Sadu, stranica gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, kao i poslanica naprednjaka Sandra Božić.

Foto:printscreen/instagram/biljana_pantic_pilja

Pilja je, podsećamo, u decembru prošle godine za skupštinskom govornicom u direktnom TV prenosu nazvala televiziju N1 i Nova S “antisrpskim medijima”, domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima.

„… ovim nezavisnim medijima – N1 i Nova S, antisrpskim medijima, nema tu trunke nezavisnosti. Njih može opisati samo jedna rečenica – domaći izdajnik i strani plaćenik“, rekla je poslanica naprednjaka.

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić se nakon ovih njenih reči “izvinio se”, navodeći da je reč o jednoj “marljivoj i dobroj poslanici koja je pogrešila”.

“Trebalo je samo da kaže ‘pogledajte ih, ovo je ono što oni govore’ i to je ogledalo ubitačno za te ljude. Mnogo ubitačnije od svake reči kojom biste vi to opisali. Verujem da će ona umeti da kaže ‘izvinite’ i verujem da će umeti da kako postaje iskusnija u politici da tu razliku sagleda”, rekao je Vučić.

A Pilja ne samo da se nije izvinila, već je nastavila u svom stilu da crta metu novinarima Nove.

Biljana Pantić Pilja je i članica srpske Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, a to telo ju je u januaru prošle godine izabralo za potprеdsеdnicu Komitеta za izbor sudija Evropskog suda za ljudska prava.

Na funkciju poslanice prvi put dolazi 2012. godine.

1 komentar za: “SNS poslanica Pilja obrisala preteće poruke novinarima Nove

  1. Čeda

    „Nezavisni mediji“. Kraj vica.

    30. јун 2021. at 10:38

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend