07. dec 2022.

Poslaniku SNS-a isključen mikrofon zbog optužbi na račun Jelene Obućine i lista Danas

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković je tokom svog izlaganja u Skupštini Srbije kritikovao novinarku Nove S Jelenu Obućinu i pokazivao naslovne stranice dnevnog lista Danas, što je izazvalo burno negodovanje poslanika opozicije. Zbog buke koja je nastala u sali i odbijanja Markovića da prekine sa izlaganjem, predsedavajuća sednicom Elvira Kovač isključila mu je mikrofon, na šta je opozicija reagovala aplauzom.

Marković je kroz postavljanje pitanja rekao da jednog poslanika u Kruševcu zovu „NATO Lokator“, dok je poslanika Mirosla Aleksića nazvao „dokazanim lažovom“.

On je izneo i optužbe na račun novinarke Nove S Jelene Obućine, optužujući je da vodi kampanju protiv predsednika, a zatim je pokazivao naslovne strane lista Danas tvrdeći da „ne postoji medijski mrak“. Poslanici opozicije su na ovo burno reagovali, dobacivanjima i udaranjem rukama po skupštinskim stolovima.

Predsedavajuća Elvira Kovač je više puta pozvala poslanike da se smire, a Markovića da završi svoje izlaganje, ali pošto on to nije učinio, a buka se nije stišavala odlučila je da mu isključi mikrofon.

Kovač je rekla poslanicima da niko nema pravo da viče i da „niko ne želi da počne da deli opomene“.

Posle toga su u salu ušli članovi vlade i nastavljena je rasprava o budžetu i još 34 predloga zakona, kredita i izbora sudija.

Video prilog N1

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend