08. avg 2019.

Predsednica Grocke primila novinara Milana Jovanovića u svoj kabinet

Predsednica GO Grocka, Živadinka Avramović održala je danas sastanak sa novinarem Milanom Jovanovićem i Veranom Matićem. Sastanak je zakazan iz kabineta premijerke Ane Brnabić.

Milan Jovanović, novinar našeg portala kome je zapaljena kuća u decembru prošle godine, nakon što je na poziv premijerke Srbije Ane Brnabić održao sastanak u njenom kabinetu, danas je bio na sastanku sa predsednicom GO Grocka, Živadinkom Avramović. Na ovom sastanku bio je prisutan i Veran Matić, predsednik Komisije za istragu ubistva novinara, koji je pozvan ispred kabineta premijerke Srbije.

Ranije, novinaru Jovanoviću u kabinetu premijerke je obećano da će se njen kabinet  potruditi da GO Grocka ubuduće ne ignoriše novinare Žig Infa, kao i da pruži svu neophodnu pomoć potrebnu kako bi se Jovanoviću završila komplet kuća koja je zapaljena u decembru prošle godine a za koju je kao nalogodavac osumnjičen bivši predsednik opštine Dragoljub Simonović.

Današnji sastanak se isključivo odnosio na pomoć novinaru Jovanoviću, međutim predsednica GO Grocka je bila odlučna u tome da opština ne može da pomogne finansijski. Na današnjem sastanku koji je trajao oko dva sata, obećano je da će JP „Vodovod i kanalizacija“ uskoro vratiti priključak kanalizacije sa kojeg je Jovanović skinut pod naredbom Dragoljuba Simonovića a izvršioca Vladimira Tepfilovića, tadašnjeg šefa komunalne inspekcije. O današnjem sastanku biće obavešten i šef Kabineta premijerke Ane Brnabić.

Podsetimo se, u noći između 11. i 12. decembra Milanu Jovanoviću je zapaljenja kuća. Od samog početka naš kolega je tvrdio da je nalogodavac tadašnji predsednik GO Grocka Dragoljub Simonović. Simonović je, s druge strane, to kategorički negirao i tvrdio da je ceo slučaj politička igra i da će on, koliko sutra (izjava od 12. decembra 2018. godine) poslati predstavnike GO Grocka kako bi pomogli Jovanoviću. Međutim, jedino što je Simonović uradio jeste da je protiv Jovanovića podneo tužbu već krajem decembra, a obećana delegacija nikada nije stigla. Simonović je zatim, 25. januara 2019. godine uhapšen kao osumnjičeni da je nalogodavac za paljenje kuće. U pritvoru Simonović provodi nešto više od mesec dana, a u  maju ove godine podignuta je optužnica protiv njega.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend