18. dec 2020.

Presuđeno U Korist Žig Infa, Todorović: Nek Je Simonoviću Na Nauk

Kuća novinara našeg portala, Milana Jovanovića, zapaljena je 12. decembra 2018. godine godine, nakon što su na garažu koja se nalazi u dvorištu nepoznati napadači sa kapuljačama na glavi bacili dva molotovljeva koktela.

U požaru je osim kuće i garaže izgoreo i automobil. Naš kolega i njegova supruga jedva su izvukli živu glavu i u trenu ostali bez svega što su sticali celogaživota.

Dragoljub Simonović, tadašnji predsednik GO Grocka i visoki funkcioner naprednjaka, 25. januara 2019. uhapšen je zbog sumnje da je naložio paljenje kuće novinaru našeg portala Milanu Jovanoviću.

Pušten je na slobodu 7. marta, posle 40 dana provedenih u pritvoru.

Nakon što je pušten iz pritvora, počeo je orkestrirani napad tužbama koje je podnosio Dragoljub Simonović protiv Žig infa. Taj pohod deluje prilično konfuzno i u najmanju ruku kontradiktorno. U 14 tužbi pred Drugim osnovnim sudom Simonović tvrdi da novinari portala Žig info nisu novinari, kao i da portal nije medij. U još jednoj, 15. tužbi pred Drugim osnovnim sudom, Simonović traži obeštećenje za „duševnu patnju“ zbog predstavke Osnovnom javnom pravobranilaštvu koja je podneta u vidu peticije pedesetak građana. Kako se navodi u tužbenom zahtevu, tu peticiju su inicirali novinari portala Žig info, Ipak, u 16 po redu tužbi pred Višim sudom Simonović priznaje da su u pitanju novinari i tuži Žig info za četiri teksta, od kojih je dva napisao Milan Jovanović.

Pravni zastupnik Žig infa, advokat Nemanja Todorović izjavio je danas, da je Drugi osnovni sud u Beogradu presudio, prvostepeno, u jednoj od tužbi Dragoljuba Simonovića protiv „Žig infa“, odnosno urednika Željka Matorčevića, odbacujući tužbeni zahtev.

Kako je advokat Todorović još saopštio, on očekuje da će i ostale tužbe biti odbačene, a da ova prva presuda treba biti Simonoviću na nauk.

Pogledajte opširnije izlaganje advokata Nemanje Todorovića.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend