04. mar 2022.

Preteće poruke na automobilu i vratima zgrade Radija Kosovska Mitrovica

Na službenom vozilu koje koristi Radio Kosovska Mitrovica, a koje vozi glavna i odgovorna urednica Maja Fićović, kao i na ulaznim vratima zgrade u kojoj se nalazi radio u Kosovskoj Mitrovici, ostavljene su preteće poruke. U porukama se poručuje ‘Stoko, ne parkiraj kola ovde’ i ” Ne parkiraj kola na parkingu, polomiću vam kola’.

Auto “Dačija Logan”, bio je uredno parkiran na javnom parkingu naselja “Tri solitera” i nikom nije smetao. Na istom parkingu svakodnevno parkiraju automobile zaposleni u Radiju Kosovska Mitrovica, kao i zaposleni u drugim institucijama i okolnim soliterima.

Novinarka radija Maja Fićović slučaj je prijavila stanici policije u Severnoj Mitrovici, koji su izašli na lice mesta i izvršili uviđaj. Nakon policije, na teren je izašao i forenzičar, a nakon toga Fićović je dala izjavu u policiji o pomenutom slučaju. Nakon toga, na krovu auta ugašen je i ostavljen pikavac. Fićović smatra da je ovo pritisak na objektivno novinarstvo i pravo na istinu.

Zbog bezbednosti svih zaposlenih u Radiju Kosovska Mitrovica, i konstantno krhkoj bezbednosnoj situaciji u Severnoj Mitrovici, neophodno je čim pre utvrditi ko je ostavio preteće poruke u sred belog dana, tokom radnog vremena. Radio Kosovska Mitrovica će nastaviti da nepristrasno obavlja svoje novinarske zadatke, zaključak je sa sastanka kolegijuma radija.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend