19. apr 2023.

Radnik obezbeđenja u Subotica-transu udaljen sa posla zbog toga što je u telefonu imao telefonski broj novinara Branka M. Žujovića

Prema tvrdnji otpuštenog radnika, direktor Dejan Ljubisavljević danas mu je uzeo telefon, izlistao kontakte i u imeniku pronašao broj našeg urednika, rekavši da zna da su Žujović i otpušteni radnik bili u kontaktu jer im je razgovor presretnut

Žujović: Gradonačelnik i državni organi da zaštite nedužnog penzionera koji samo pokušava dodatno da zaradi za svoju porodicu, a Ljubisavljević da objasni ko presreće moje telefonske pozive. Od suda ću zatražiti informaciju o tome nalazi li se moj telefon na „merama“

Direktor Subotica-transa, Dejan Ljubisavljević, naložio je danas vlasniku agencije “Anakonda” iz Sombora, koja obezbeđuje pomenuto javno preduzeće, da sa radnog mesta udalji Subotičanina A. I, zbog Ljubisavljevićeve sumnje da je pomenuti radnik uredniku našeg sajta, Branku M. Žujoviću, dostavljao informacije od javnog značaja u vezi sa aferom “Starter”.

– Pozvali su me danas kod direktora Ljubisavljevića koji mi je oduzeo telefon i izlistao kontakte. Pronašao je broj telefona Branka M. Žujovića u imeniku i rekao mi je da zna da smo se čuli, jer je naš razgovor bio presretnut – rekao je A. I.

A. I. je u agenciji “Anakonda” imao ugovor o privremeno-povremenim poslovima istekao 31. marta, ali mu zbog Ljubisavljevićevog zahteva vlasniku agencije da ga skloni iz Subotica-transa ugovor neće biti produžen.

U razgovoru sa našim urednikom, Brankom M. Žujovićem, direktor agencije “Anakonda” rekao je da nije imao izbora i da je morao da postupi po nalogu direktora Ljubisavljevića, te da će A. I, koji je poznat kao dobar, pouzdan i vredan radnik, prvom prilikom pronaći novo mesto u Subotici, ali da to u ovom trenutku nije moguće.

– Ispada da zbog afere “Starter” ne treba da odgovara direktor Subotica-transa, već kola treba da se slome na nedužnom penzioneru koji, prema svedočenju samog vlasnika agencije, dobro obavlja svoj posao i na taj način pokušava da dodatno zaradi za svoju porodicu. Radnik A. I. je, očigledno, nedužna žrtva jednog po svemu nezakonitog postupka direktora Ljubisavljevića. Niko nema pravo da vam uzima telefon i gleda sadržaj. Najureni radnik ni po kom osnovu ne može da bude kriv. Sve i da mi je dostavljao informacije od javnog značaja, postoji Zakon o zaštiti uzbunjivača i A. I. kao uzbunjivač koji štiti javni interes ne bi smeo da snosi posledice zbog svog savesnog građanskog postupanja. Pozivam novinarska udruženja da se oglase, kako bi egzistencija A. I. bila zaštićena i kako bi se saznalo odakle Ljubisavljeviću informacija da je moj telefon na merama prisluškivanja – rekao je urednik našeg sajta Branko M. Žujović.

Podsetimo, Suboticu dve meseca potresa afera “Starter”.

Nakon što je novinar Branko M. Žujović utvrdio da je starter P-12, čija cena ne prelazi nekoliko stotina evra, kupljen po ceni od 1.197.411,60 dinara, te da je isporučen bez garancije i sklopljenog ugovora, direktor Ljubisavljević mu je najpre predložio da na svoje novinarsko istraživanje “stavi tačku” nakon čega bi mu se “pošteno revanširao”, da bi, na kraju, uređaj vratio dobavljaču i ostvario povrat novca.

– Nažalost, afera “Starter” očigledno nije završena, jer svako ko u telefonu ima moj broj ili me poznaje može da postane potencijalna meta osvete. Znamo da je starter kupljen u jednom potpuno neprihvatljivom postupku javne nabavke, od firme koja ga je zapravo preprodala Subotica-transu. Ostaje nam da saznamo ko je primarni dobavljač, onaj ko je zaista prodao uređaj Subotica-transu i zašto je starter P-12 bio plaćen višestruko skuplje od njegove stvarne maloprodajne cene, ali tek nakon što iživljavanje nad nedužnim sugrađaninom bude zaustavljeno. Prelazeći preko uvreda kojima sam bio izložen javno, pozivam gradonačelnika Stevana Bakića i državno rukovodstvo da zaštite A. I. od očiglednog i neosnovanog progona zbog sumnje da je postupio kao odgovoran građanin – kaže Žujović.

Dejan Ljubisavljević danas nije odgovori na novinarska pitanja u vezi sa nalogom da A. I. bude udaljen sa radnog mesta, niti je redakciji dostavio odgovor na pitanje o nasilničkoj vožnji službenim automobilom Subotica-transa na putu Subotica – Sombor krajem januara ove godine.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend