18. feb 2020.

Radomirović o Vulinu i komentarisanju neobjavljenog teksta u Nedeljniku: Nije dovoljno izvinjenje, potrebno je objašnjenje

Vladimir Radomirović, predsednik Udruženja novinara Srbije, poručio je da nije dovoljno izvinjenje Ministarstva odbrane u slučaju komentarisanja neobjavljenog teksta u Nedeljniku od strane ministra odbrane Aleksandra Vulina, slučaja koji je izazvao ozbiljne sumnje da su službe bezbednosti prisluškivale komunikaciju redakcije Nedeljnika i bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca.

Foto: Medija centar Beograd

“Nije dovoljno što se Ministarstvo odbrane izvinilo zbog greške, već je potrebno da objasni kako je do te ‘greške’ došlo i kako je moguće da se u saopštenju ministra odbrane kritikuje nešto što nije ni objavljeno. U Srbiji imamo iskustva sa nezakonitim praćenjem novinara i zbog toga je važno da se što pre rasvetli sve u vezi sa ovim slučajem”, rekao je Radomirović u izjavi za Nedeljnik.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je u spornoj izjavi komentarisao autorski tekst Dragana Šutanovca u Nedeljniku koji nije objavljen, a kada je ta činjenica obelodanjena, služba za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane je, uz izvinjenje, objavila da se Vulin osvrnuo na intervju Šutanovca u Kuriru.

U Kuriru, međutim, Šutanovac nije pominjao srpsko-rusku saradnju, niti posetu Srbiji ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, što je i bila tema Vulinovog komentara.

Redakcija Nedeljnika je saopštila da ne prihvata “nesuvislo objašnjenje i uvredljivo izvinjenje” PR službe ministra odbrane, da je “grubom greškom” umesto “tekst u listu Kurir” napisano da je reakcija ministra Vulina na tekst u Nedeljniku.

Redakcija je i zvanično postavila pitanje kako je ministar Vulin znao šta piše u tekstu koji je, pored Šutanovca, bio samo u mejlovima urednika u Nedeljniku.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend