18. feb 2020.

UNS: Policija i tužilaštvo u Novom Pazaru da rasvetle napad na Redžepa Koraća

Udruženje novinara Srbije (UNS) očekuje da policija i tužilaštvo u Novom Pazaru rasvetle sve okolnosti incidenta u kom je u subotu, oko 17.30, udaren novinar portala Indeksonlajn Redžep Korać.

Korać je rekao UNS-u da ga je u centru Novog Pazara, ispred zgrade u kojoj je održana izborna skupština Fudbalskog kluba Novi Pazar, udario Sead Kolašinac, direktor škole FK Novi Pazar.

„Dok sam razgovarao sa prijateljima, prišao mi je šef stručnog štaba FK Novi Pazar Kenan Kolašinac i rekao `Nemoj tamo ti mene da pominješ`. Pitao sam ga gde ga pominjem, a on mi je odgovorio `Znaš ti`.  Uhvatio sam ga za ruku i rekao `hajde ne zezaj`, jer se znamo godinama. Tada me je njegov brat Sead Kolašinac odgurnuo sa leđa i dok sam se okretao udario u glavu sa kesom punom nekih stvari i čvrstih predmeta“, rekao je UNS-u Korać.

Korać je za UNS objasnio da je do napada bio u prijateljskim odnosima sa braćom Kolašinac i da je pisao o njima, a da im je sada zasmetalo što je napisao tekst o privatnoj školi fudbala koju je otvorio čovek koji je bio pomoćni trener u školi fudbala ove braće.

Sead Kolašinac negira da je napao novinara i za UNS kaže da se radilo  o “verbalnoj raspravi u kojoj nije bilo udaranja“.  Tvrdi da mu ne smeta pisanje portala Indeksonlajn već što je Korać „spletkario protiv njega i brata“.

UNS poziva rukovodstvo i trenere FK Novi Pazar da se izvine novinaru portala Indeksonlajn.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend