22. okt 2019.

Redakcija lista Danas pozvala predsednika da osudi uvrede upućene novinarima

Redakcija lista Danas je saopštila da je "takozvani medijski analitičar Ištvan Kaić u tekstu na svom blogu, koji su preneli sajtovi Informera, Pinka i Srpskog telegrafa, na najgrublji način uvredio i oklevetao novinarku Danasa Snežanu Čongradin, kao i mnoge druge kolege iz slobodnih medija nazivajući ih narkomanima i alkoholičarima".

„Redakcija lista Danas je zgrožena načinom na koji se režim Aleksandra Vučića, preko Ištvana Kaića i tabloida koje kontroliše, u očigledno sinhronizovanoj kampanji, obračunava sa novinarima i medijima. Takav vid linčovanja novinara nezapamćen je u novijoj istoriji srpskog novinarstva, jer se nikada nije desilo da jednu bljuvotinu od teksta prenose mediji sa nacionalnom pokrivenošću, koji svesrdno podržavaju vlast“, saopšteno je.

Imajući u vidu da se u pomenutom tekstu i novinari N1 targetiraju, N1 će preduzeti sve mere na zaštiti njihovog integriteta.

Dodaje se da iz tog razloga redakcija smatra da je veoma bitno da predsednik Aleksandar Vučić javno osudi ovaj tekst i medije koji su ga preneli.

„Predsednik je do sada isključivo osuđivao kritičke tekstove u slobodnim medijima, a nikada nije osudio nijedan, pa ni ovaj zaista strašan tekst, iz njemu lojalnih glasila“, navodi se u saopštenju.

Redakcija lista Danas ističe da će, uz konsultacije sa ostalim kolegama i udruženjima novinara, razmotriti pravne mere koje će zbog ovog teksta pokrenuti protiv Ištvana Kaića i medija koji su ga preneli.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend