14. nov 2022.

Replika nesrećnika iz Danasa

Zašto ste gospodine poslaniče SNS-a, Đorđe Todoroviću, prošle nedelje u Skupštini mahali Danasom i mojim komentarom iz januara ove godine „Svi predsednikovi atentati“ zbog koga ste uz moje ime i prezime izgovorili i „nesrećnik iz Danasa“ – pojma nemam.

U stvari imam, ali to je za neku drugu raspravu koja je povezana sa glasanjem na zvonce i sličnim pojavama.

Za nekog ko je diplomirani inženjer organizacionih nauka deluje dosta dezorganizovano da usred rasprave o rebalansu budžeta dođete do zaključka kako ja i Danas podržavamo klan Veljka Belivuka da ubije Aleksandra Vučića.

Osim izabranih citata izvučenih iz konteksta, poput moje molbe naprednjacima da se „okanu strasnog, skoro pa perverznog svako malo najavljivanja ubistva svog šefa“, pred poslanicima i milionskim televizijskim auditorijumom izrekli ste mrtvi-ladni laž kako u mom tekstu piše da su najave ubistva predsednika države lažna vest.

Kako nisam poslanik, jedinu mogućnost za repliku imam da (zlo)upotrebim istu ovu rubriku u kojoj je i objavljen (ne)sporni tekst.

Lično nisam siguran da ste moj komentar uopšte pročitali, pošto ste taj dan u sali mahali Danasom, ali ste sporne citate čitali s posebnog lista papira.

Jer da ste pročitali ceo tekst, znali biste da sam pitao bezbednosne organe zašto nisu rešene istrage pronađenog oružja u Jajincima, bombe u zgradi u Belvilu gde živi prvi čovek države, navodnog pokušaja atentata tokom otvaranja spomenika Stefanu Nemanji… (da ne nabrajam dalje, stoje u tekstu svi javno pomenuti pokušaji atentata).

Da ste ozbiljan narodni poslanik trebalo bi da što pre zatražite formiranje Komisije za istraživanje svih atentata na Vučića i da utvrdite dokle su dogurale te istrage i zašto nema rezultata. Barem bih to ja uradio na vašem mestu.

Ne znam da li ste poslaniče Todoroviću svesni težine izrečene laži i novog prokazivanja (targetiranja) nepodobnih novinara, naročito u nedelji u kojoj je redakcija Danasa dobila pretnje da će proći kao „Šarli ebdo“.

Dok predsednika države čuvaju relevantne službe, mene i kolege iz Danasa čuva dvoje policajaca koji stoje ispred našeg ulaza, u nadi da će preventivno odvratiti potencijalnog napadača, koga i vi svojim rečima perverzno prizivate. Vi ćete se po isteku mandata vratiti u svoju anonimu, a ja treba da uprkos bezbednosnim, finansijskim i drugim izazovima nastavim da obavljam novinarski posao u interesu javnosti.

Imali ste privilegiju da prošle nedelje čujete mudre reči najstarijeg poslanika Vladeta Jankovića: „Budimo ljudi, a ne sledbenici“.

Razmislite o tome, jer ko zna da li ćete me nekad negde na nekom javnom skupu slučajno sresti, a onda ću Vas uživo pitati zašto vam je kao poslaniku doma svih građana bezbednost predsednika ispred bezbednosti novinara, jer po Ustavu naši životi jednako vrede.

Mislite o tome.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend