20. jan 2021.

Reporteri bez granica: Što pre doneti presudu za paljenje kuće Milana Jovanovića

Reporteri bez granica traže hitno okončanje postupka u kojem se sudi optuženima za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića

Organizacija Reporteri bez granica zatražila je da se hitno donese presuda u postupku koji se vodi protiv optuženih za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, čime bi se okončala nekažnjivost zločina počinjenih protiv novinara.

U dva tvita, objavljena sinoć, RBG podseća da je suđenje za paljenje Jovanovićeve kuće 2018. netom ponovo suspendovano, ovaj put zbog „apsurdnog zahteva“ odbrane optuženih za izuzeće predsednika Drugog osnovnog suda i Višeg suda u Beogradu.

RBG ocenjuje da se time želi opstruisati postupak do odlaska postupajućeg sudija u penziju, u martu, čije je izuzeće nedavno takođe bilo zatraženo, a zbog čega bi suđenje moralo da krene iz početka.

„Reporteri bez granica traže od pravosuđa u Srbiji da hitno bude doneta presuda da bi se time okončala nekažnjivost zločina počinjenih protiv novinara“, naveli su Reporteri bez granica u tvitu koji je adresiran na Tviter nalog predsednika Aleksandra Vučića.

 

 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend