01. jul 2021.

Rezultate istrage zbog pretnji novinaru lista „Danas“ Gojku Vlaoviću pratićemo kroz rad grupa za bezbednost novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS)podržava odluku novinara lista „Danas“ Gojka Vlaovića i uredništva da prijave Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal objave sa društvene mreže Fejsbuk u kojima piše, između ostalog, da tu redakciju „treba zapaliti da izgori do temelja“, a da ovaj novinar „radi za apanažu za tuđe, a ne srpske interese“.

Kolega Vlaović je UNS-u rekao da je u subotu komentarisao objavu svog prijatelja na Fejsbuku i da su se na njegove komentare nadovezale dve osobe koje su ispisale pretnje i uvrede. Iako u statusu prijatelja osobe na čijem je Fejsbuk zidu komentarisao, rekao je UNS-u Vlaović, ljudi koji stoje iza tih profila nisu poznati ni njemu ni njegovom prijatelju.

„U nedelju sam prijavio Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal šta se dogodilo i poslao snimke poruka. Pretnjama i uvredama daju ideju nekome ko je spreman tako nešto da uradi i na taj način ugrožavaju našu bezbednost ,“ rekao je Vlaović UNS-u.

UNS će pratiti napredak istrage u ovom slučaju kroz rad Radne grupe za bezbednost novinara i Stalne radne grupe za bezbednost novinara, u kojima se nalaze i visoki predstavnici policije i tužilaštva.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend