29. okt 2019.

Rističević optužuje N1 da radi na crno, sekretar REM-a ga demantuje

Ono što već danima radi u Skupštini Srbije poslanik vladajuće većine Marjan Rističević nastavio je i u Ministrastvu kulture i informisanja. Rističević je bio jedan od uvodničara na panelu o reemitovanju.

Poslanik Rističević ponovio je svoje stavove da televizije koje posluju u okviru United grupe, uključujući i N1, rade nezakonito u Srbiji.

„Dakle, za mene je to strana televizija. Neka se registruje u Srbiji, po zakonima, s obzirom da proizvodi program i emituje iz Srbije, samo šeta signal. Mogu da emituju što god hoće, program koji god hoće, ali ih ja molim da se registruju. Na ovaj način oni rade na crno“, kazao je Rističević.

Demantovao ga je Milan Todorović, generalni sekretar Regulatornog tela za elektonske medije koji je objasnio pomenute televizije poseduju validne dozvole da reemituju svoj program u Srbiji u skladu sa evropskim pravilima o slobodi prijema i reemitovanja.

„Neki pružalac medijske usluge, neka televizija, poseduje mogućnost da pribavi dozvolu u svojoj zemlji gde ima svoje sedište, i da na osnovu te dozvole reemituje program u nekoj drugoj državi. Oni imaju dozvolu da emituju u Srbiji. Isto vam tako nije isti program Al Džazira televizije kada je gledate u Parizu i kada je gledate u Beogradu.Taj progra je različit i treba da bude različit jer on poseduje dozvole koje su namenjene za određena tržišta. Mi kao država smo preuzeli obavezu slobodnog prijema i reemitovanja tog programa“, objasnio je Todorović na panelu.

Video prilog N! pogledajte OVDE.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend