21. maj 2017.

Šešelj: Da sam hteo da ubijem Anastasijevića sigurno bih ga ubio (VIDEO)

Istraga bombaškog napada na Dejana Anastasijevića do danas nije ni počela, postupak je još u predistražnoj fazi. Iz višeg tužilaštva za Insajder kažu da je slučaj i dalje aktivan, da je saslušan veliki broj svedoka i da su upoređivani DNK profili, ali da preciznije podatke ne mogu da daju kako istraga ne bila ugrožena.

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj koji se godinama kroz medijske navode i izjave Dejana Anastasijevića dovodi u vezu s ovim slučajem, za Insajder bez ograničenja kaže da nikada nije želeo da ubije Dejana Ansastasijevića, a „da je hteo sigurno da bi ga ubio“

Dejan Anastasijević i danas veruje da je napad na njega organizovan iz Haga i da je to urađeno u sadejstvu Vojislava Šešelja i službe državne bezbednosti.

Sva svoja saznanja Anastasijević je objavio je u nedeljniku Vreme šest meseci nekon što mu je na prozoru eksplodirala bomba. On i njegova supruga su, kaže, samo „pukom srećom preživeli“.

Dejan Anastasijević je bio svedok na suđenju Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom, a deo njegovog svedočenja prebačen je u slučaj protiv Vojislava Šešelja. Zanimljivo je, međutim, i da se nejgovo ime pojavilo i na preliminarnom spisku svedoka u procesu protiv Jovica Stanišića. Anastasijević to nije znao, ali je znala Stanišićeva odbrana.

Vojislava Šešelja je u vezu s ovim napadom doveo sam Dejan Anastasijević. U to vreme Šešelj je bio u pritvoru Haškog tribunala. U Srbiji je već više od tri godine, ali niko ga nije pitao u vezi sa ovim slučajem.

Šešelj je prvi put pristao da govori za Insajder bez ograničenja. On tvrdi da ne stoji iza napada na Anastasijevića i da je razlog za takve tvrdnje bio da mu se zabrane posete u Haškom tribunalu.

O slučaju bombaškog napada na Dejana Anastasijevića, odnosu države o istragama napada na novinare, ali i Haškog tribunal prema svedocima gledajte u emisiji “Svedok-Insajder bez ograničenja” u utorak u 21 sat na televiziji N1.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend