22. mar 2024.

Studentima stižu pretnje zbog podrške Dinku Gruhonjiću

Profesori i asistenti Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu osudili su danas pretnje koje stižu studentima i studentkinjama koji su dali javnu podršku profesoru Dinku Gruhonjiću.

On je prethodnih dana izložen pretnjama i „životno ugrožen zbog lažne kampanje koja se vodi protiv njega“, dodaje se.

„Posebno smo zabrinuti zbog pretnji na društvenim mrežama koje dobijaju mlade novinarke i novinari koji su članovi studentskog medija ‘Univerzitetski odjek’. Pretnje su usledile nakon što su novinarski izveštavali o napadima na profesora Gruhonjića„, dodaje se.

Precizira se da su poruke poput „Hvala na listi! Znamo odakle da počnemo“ ili „ako ti razmišljaš isto kao i taj tzv. profesor možeš slobodno da se seliš iz Srbije i odeš gde ti je bolje“ ili „sve ćemo vas rješiti jednog dana“, samo neki od komentara koji su stigli na profile studenata.

„Javnost uveravamo da ćemo učiniti sve da zaštitimo profesionalni i akademski integritet mladih kolega i koleginica, i da ćemo se boriti protiv manipulacija informacijama, kampanja mržnje i napada na sve one koji kritički i argumentovano govore u javnosti“, dodaje se.

Navodi se i da je o pretnjama ‘Univerzitetskom odjeku’ Odsek za medijske studije obavestio esnafske i medijske organizacije, i da razmatra pravne mogućnosti zaštite.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend