03. okt 2018.

Suđenje portalu Autonomija, svedočio Iskrin

Suđenje izdavaču portala Autonomija.info, Nezavisnom društvu novinara Vojvodine i uredniku Nedimu Sejdinoviću po tužbi direktora Srednje medicinske škole "7. april" iz Novog Sada Đorđa Iskrina zbog prenošenja saopštenja pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS), nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu svedočenjem Iskrina.

Iskrin je podneo tužbu jer je portal 17. februara prošle godine sa fejsbuk stranice pokajinskog odbora DS preneo saopštenje u kome se navodi da je Iskrin uslovio učešće svoje škole u 400.000 evra vrednom IPA prekograničnom projektu sa Mađarskom zato što su u njegovom pisanju učestvovali i stručnjaci bliski DS.

Direktor je učešće u projektu uslovio sklanjanjem iz projektnog tima stručnjaka koje je nazvao „žuti lopovi“, što je mađarski partner odbio, preneo je portal Autonomija saopštenje pokrajinskog odbora DS koji je zatražio i da Iskrin bude smenjen sa mesta direktora škole.

Iskrin je tokom svedočenja rekao da na portalu nije navedeno odakle je uzete saopštenje i da osim njegovog imena, funkcije i zanimanja u tekstu ništa nije tačno, istakavši da nije, niti je ikada bio član neke političke stranke.

Ne znam šta je objavljeno na sajtu il fejsbuku DS i to ne pratim, ali portal nije izneo nijednu činjenicu i kada sam tražio demanti odbili su me. Tekstom su moj ugled i čast jako narušeni i povređeni, rekao je Iskrin.

On je dodao da su još dva portala objavila navode DS, ali su ga zvali za komentar i zato ih nije tužio.

Kao naknadu štete za narušavanje ugleda i časti Iskrin traži 250.000 dinara.

Suđenje će biti nastavljeno 21. decembra.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend