17. jul 2019.

Tri godine trpim verbalno nasilje preko pojedinih medija… državne institucije ćute

Samo zato što sam novinar i odgovorni urednik Internet novina Kolubarske.rs, već tri godine sam progonjena, trpim uvrede, omalovažavanja i verbalno nasilje preko medija, koji se obilato finansiraju iz javnih budžetskih sredstava i koji su pod kontrolom više udruženih lica. Za zaštitu svojih prava obraćala sam se institucijama Republike Srbije: Sudu i Tužilaštvu, ali s obzirom na to da do danas nema nikakvog epiloga, odlučila sam da o svemu javno progovorim.

Sve je počelo dolaskom Zorana Majdaka na medijsku scenu Valjeva, početkom 2016. godine, posle privatizacije Radio Valjeva. Prvi napad na mene kroz saopštenje za javnost Radio Valjeva, koje je potpisao Zoran Majdak kao „predsednik kompanije“, bio je u januaru 2016. godine.

Brutalnije je nastavljen kroz otvorena pisma koja su agresivno plasirana u programu Radio Valjeva u leto 2017. godine. Pisma su pisana radi navodne zaštite gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića, a stvarni razlog je bio to da me u njima omalovaže i izvređaju na profesionalnoj, ličnoj i porodičnoj osnovi.

Napadi su postali brutalniji, osnovano sumnjam, onog trenutka kada su mediji, koji su pod kontrolom ili uticajem Zorana Majdaka i „povezanih lica“, počeli obilato da se finansiraju iz budžeta grada Valjeva kroz različite vidove oglašavanja, plaćenog praćenja događaja i izveštavanja.

Zbog uvreda i neistina iznetih o meni u dva otvorena pisma, pre dve godine podnela sam tužbu protiv: Zorana Majdaka, Radio Valjeva, Info24, ali do danas nema sudskog epiloga. Ni na jednom od pet do sada održanih ročišta nije se pojavio niko od tuženih. Sledeće ročište zakazano je za januar 2020. godne, bez obzira na to što se po zakonu radi o hitnom postupku. Ohrabreni takvim stanjem, Zoran Majdak i njegovi saradnici, nastavili su dalje i žešće napade na moj lični i profesionalni integritet, i to tako što su širili i metode i medije za plasiranje laži, omalovažavanja i uvreda, jednom rečju, verbalnog nasilja.

U nameri da naude meni i mojim Internet novinama Kolubarske.rs (osnovane 17. 04. 2014. Reg.br. IN000206), četiri godine nakon osnivanja mog medija registrovali su plagijat portal Kolubarski.info (osnovan 12. 02. 2018. Reg.br. IN000649) preko preduzeća In Network Solution doo Beograd (osnovano 14. 07. 2017, matični br. 21304760), čiji je vlasnik i direktor Zorica Jelača koja je ujedno i odgovorni urednik portala Kolubarski.info.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend