01. jun 2018.

TV prilozi na suđenju po tužbi Stefanovića protiv Pešić

Snimci TV priloga u kojima ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović objašnjava zašto policija nije reagovala u slučaju Savamala prikazani su danas u Višem sudu u Beogradu, u nastavku suđenja po Stefanovićevoj tužbi protiv sociološkinje Vesne Pešić zbog njenog teksta o rušenju u Hercegovačkoj ulici.

Foto: Medija centar Beograd

Stefanović je tužio Vesnu Pešić, urednice portala Peščanik Svetlanu Lukić i Svetlanu Vuković, kao i taj portal zbog teksta „Dosoljavanje“ od 14. maja 2016. godine i za povredu časti i ugleda traži 200.000 dinara.

Na ročištu je prikazan snimak priloga Radio-televizije Srbije u kome je i izjava ministra da policija nije mogla da reaguje zato što bi sebe dovela u opasnost od pokidanih električnih kablova, kao i snimak priloga Televizije N1 u kojem se analizira Stefanovićeva izjava.

Vesna Pešić je na prethodnom ročištu objasnila da joj je ta Stefanovićeva izjava bila podstrek da napiše kolumnu u kojoj stoji da je „jedino glupost ministra policije Nebojše Stefanovića nenadmašna i nepredvidiva“.

U tekstu se navodi da je Stefanovićeva izjava da je „spin“ to što je glavna vest u Srbiji rušenje tri nelegalna objekta u Savamali „mnogo glupa“, ali da je „najgluplje“ to što je rekao da policija nije smela da reaguje jer nije dozvoljeno ugrožavati živote policajaca.

Naredno ročište zakazano je za 10. jul.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend