26. nov 2018.

Peščanik: Pomoć za isplatu duševnih bolova ministra policije

Portal Peščanik objavio je javni apel za pomoć u sakupljanju novca za odštetu i sudske troškove u visini od 250.000 dinara koji će „ministru policije Nebojši Stefanoviću nadoknaditi deo duševnih bolova zbog Savamale“, kako se navodi u njihovom saopštenju.

Naime, u ime naroda, ili barem jednog njegovog dela kako su istakli iz Peščanika, Apelacioni sud u Beogradu je potvrdio presudu Višeg suda po kojoj su autorka ovog portala Vesna Pešić i urednice Svetlana Lukić i Svetlana Vuković povredile čast i ugled ministra policije Nebojše Stefanovića. Naređeno im je da mu isplate 156.102,74 dinara, kao i da mu nadoknade troškove suđenja u visini od 96.887,77 dinara. Visina troškova suđenja je posledica toga što je glavna rasprava zbog ministrovih obaveza u očuvanju mira i stabilnosti Srbije, a posebno zbog borbe protiv korupcije i kriminala, pomerana skoro deset puta.

„Nemamo drugog izbora nego da postupimo po volji predstavnika jednog dela naroda i da od vas, drugog dela naroda, zatražimo pomoć. Potrebno je da sakupimo 250.000 dinara koji će ministru policije nadoknaditi deo duševnih bolova zbog Savamale. Dalju utehu neka potraži kod autora fraze „kompletni idioti“ (ime i prezime poznati redakciji)“, stoji u apelu ovog portala.

Oni su istakli i da je jedna njihova čitateljka, predlažući da posetioci sajta Peščanika sakupe novac za plaćanje ove kazne, napisala – ovo je presuda i čitaocima Peščanika. Zbog svojih čitaoca, naglašavaju iz Peščanika, nastaviće da se bore za nezavisnost a pravdu za ovu presudu će zatražiti i u Strazburu. „U međuvremenu, uprkos volji jednog dela naroda, nastavićemo da tražimo da se ispita uloga ministra policije u noći kada su u centru glavnog grada maskirani vozači bagera rušili imovinu Beograđana, a policija na čijem je čelu odbijala da se odazove na pozive građana“.

Moraju da isplate 250.000 dinara: Vesna Pešić, Svetlana Lukić i Svetlana Vuković

Za uplate u dinarima:

Svrha uplate: Donacija; Primalac: Peščanik, udruženje građana, Beograd, Takovska 22; Šifra plaćanja: 189 ; Šifra plaćanja za elektronske uplate: 289 ili 290; Račun primaoca: 265-1010310000257-19

A. P. 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend