28. dec 2018.

TV Prva skinula s programa večerašnje, poslednje izdanje emisije „Veče s Ivanom Ivanovićem“

Ivan Ivanović: Novi vlasnik TV Prva nezadovoljan mojim objašnjenjem odlaska. TV Prva: Ivanović u emisiji izneo „neistine, uvrede i kritike na račun rada kuće“

Emisija „Veče s Ivanom Ivanovićem“, čije je poslednje izdanje večeras trebalo da bude emitovano na TV Prva, skinuta je s programa, potvrdili su autor emisije Ivan Ivanović i njegova sada već bivša kuća.

Ivanović je večeras na Tviteru napisao da je novi vlasnik Prve to učinio zbog toga što je nezadovoljan objašnjenjem njegovog odlaska sa te televizije i dodao da je skidanje emisije najbolji dokaz da je njegova odluka (o napuštanju TV Prva) ispravna i da je „mrak pao na nacionalne frekvencije“.

„Novi vlasnik TV Prva skinuo je sa programa večerašnju humanitarnu epizodu, nezadovoljan mojim objašnjenjem odlaska. Ovo je najbolji dokaz da je moja odluka ispravna i da je mrak pao na nacionalne frekvencije. Po ovome ćemo pamtiti prvi Kopernikusov dan na poslu. Eto, to vam je to“, naveo je Ivanović.

Prva televizija je ubrzo saopštila da ranije snimljena emisija neće biti emitovana jer Ivanović „nije ispoštovao humanitarnu svrhu ove novogodišnje emisije, i od svoje publike i Prve televizije se nije oprostio na način na koji dolikuje“. 

„Rukovodstvo televizije neće više dozvoliti iznošenje niza neistina i ničim izazvanih uvreda u vezi sa radom i funkcionisanjem naše kuće koja je sinonim ne samo za profesionalizam već i za najbolje uslove rada za svoje zaposlene“, navodi se u saopštenju Prve televizije. 

Dodaje se da TV Prva, kao glavni finansijer svih formata koji se na njoj emituju, pa samim tim i emisije „Veče s Ivanom Ivanovićem“, „ima puno pravo da odluči šta će se na kraju naći u programskoj šemi“, a kako je, kaže se dalje, Ivanović u emisiji koja je trebalo da bude emitovana večeras „izneo neistine, uvrede i kritike na račun rada kuće u kojoj je izgradio svoju karijeru, Prva televizija je odlučila da takvo nedolično ponašanje sankcioniše“.

U standardnom terminu emisije, u 22 časa, TV Prva će, kako je saopštila, večeras emitovati film „Stado“.

Ivanović je još  ranije najavio da će poslednja emisija „Veče s Ivanom Ivanovićem“ biti emitovana 28. decembra i da posle tog neće raditi tu emisiju jer „ne želi da predstavlja dekor za lažnu slobodu“. Ivanović je ovim potvrdio glasine o odlasku koje su krenule nakon što je objavljeno da je Srđan Milovanović za 180 miliona evra kupio televizije Prva i O2, a nakon što je državnom Telekomu prethodno prodao svoj udeo u kablovskom operateru Kopernikus teknolodži.

„Nemam razloga da verujem da će vreme koje dolazi na Prvoj biti onakvo kakvo je bilo i ne postoji ništa što će moći da me uveri da će moći da se radi slobodno. Mislim da je situacija takva kakva je i ne želim da moje ime stoji uz sve što se desilo prilikom kupovine te televizije, niti mislim da treba da dovodim sebe i tim koji je radio deset sezona u situaciju da budemo uslovljeni, pritisnuti ili da budemo poniženi pre svega potencijalnim pretpostavljenima koji će se možda pojaviti“, rekao je voditelj i autor emisije „Veče s Ivanom Ivanovićem“ čija je 10. sezona počela da se emituje jesenas.

Po svemu sudeći, poslednja emisija tog tok-šou programa emitovana je u prošli petak kada je gost bio glumac Žarko Laušević.

TV Prva je tada saopštila da uvažava lične razloge i poštuje odluku Ivana Ivanovića da ne bude više deo tima, te da početkom sledeće godine pokreće novi šou-program.

Kako je ranije najavljeno, novi vlasnik TV Prva i TV O2 preuzeće te televizije početkom januara.

Novi vlasnik tih televizija je, inače, u intervjuu listu Danas pre nekoliko nedelja rekao da ni Zoran Kesić (autor „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ na TV O2) ni Ivan Ivanović  „nemaju razloga za brigu“.

„Nikada se nisam mešao u uređivačku politiku na svojim televizijama, pa neću ni sada. Ne znam da li je neko od njih eventualno preplaćen, jer nisam imao uvid u poslovnu dokumentaciju. To ću videti tek sledeće godine, kada i zvanično budem preuzeo ove televizije“, poručio je Srđan Milovanović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend