11. jul 2019.

UG: Koliko dokaza treba objaviti da bi vlast prestala da iznosi neistine o nama

United Grupa, zbog neistina koje iznose državni i lokalni funkcioneri, i zbog zaštite ugleda kompanije, javnosti pokazuje da poseduje svu dokumentaciju na osnovu koje je od nadležnih državnih organa dobila sve neophodne dozvole, kojima je trajno odobrena gradnja telekomunikacionih objekata jedinstvenog kablovskog distributera sistema KDS.

Saopštenje United Grupe prenosimo u celosti:

Kada bi istina i činjenice bile relevantne za vlast u Srbiji, United Grupa ne bi bila izložena progonu i zastrašujućoj medijskoj propagandi.

Kako nas svakog dana državni i lokalni funkcioneri kritikuju iznoseći neistine i za to ne snose nikakve političke posledice, prinuđeni smo da zbog zaštite ugleda kompanije, javnosti pokažemo da posedujemo svu dokumentaciju na osnovu koje smo od nadležnih državnih organa dobili sve neophodne dozvole, kojima je trajno odobrena gradnja telekomunikacionih objekata jedinstvenog kablovskog distributera sistema KDS.

Još 2005. godine smo se obratili Gradu Beogradu kada je gradonačelnik bio Nenad Bogdanović za dozvolu za gradnju infrastrukture, ali se Skupština Beograda izjasnila da nije nadležna i da je po zakonima Republike Srbije to ingerencija Ministarstva.

Te iste godine smo dobili dozvolu za izgradnju od Ministarstva za kapitalne investicije kojom nam je odobreno da postavimo kablovsku infrastrukturu po gradovima Srbije, kao i duž magistralnih puteva i koridora.

I odobrenje Ministarstva za gradnju jedinstvenog kablovskog distributera sistema KDS u celoj Srbiji objavljujemo javno, kao i zvaničan dokument dobijen od Skupštine Beograda.

Takođe, želimo javnosti da predočimo da posedujemo i nekoliko ugovora o regulisanju međusobnih prava i obaveza preduzeća Telefonije KDS čiji smo pravni naslednik i JKP „Beogradske elektrane“ koji su potpisani još 2001. godine.

Ne samo što smo se pridržavali svakog slova ugovora, već smo ovom javnom komunalnom preduzeću dostavljali dokumentaciju za svaki metar izvedenih radova, a sve izmene u odnosu na potrebe preduzeća smo svih ovih godina zajedno dogovarali sa rukovodstvom JKP „Beogradske elektrane“.

Baš zbog dobre saradnje 12 glavnih stanica i 78 podstanica preduzeća „Beogradske elektrane“ povezano je na našu mrežu i koriste je za monitoring.

Ovom prilikom apelujemo na sve državne funkcionere koji svakodnevno iznose tvrdnje da su nas tužili, da to zaista i učine što pre, jer ćemo bar na sudu imati mogućnost da dokažemo kakav se skandalozan progon zasnovan na podmetanjima i neistinama vodi protiv United Grupe.

Progonom ljudi iz United Grupe, vlast u Srbiji ugrožava njihovu ličnu bezbednost, a nanosi štetu i ugledu i poslovanju. Pitamo se koliko je još dokaza potrebno da objavimo, da bi istina nadvladala neistine koje plasira vlast.

Sve što vlast čini protiv United Grupe kao odmazdu zbog televizija N1 i Nova S, biće predmet ozbiljnih sudskih i odštetnih procesa pred međunarodnim sudovima. Polemiku sa političarima koji zloupotrebljavaju državne funkcije iznoseći neistine o našoj kompaniji, nastavićemo pred pravosudnim organima. Sve dokaze koje javno objavljujemo su iz poštovanja prema građanima, koji jasno mogu da se uvere da oduvek poslujemo poštujući zakone države Srbije.

U okviru United Grupe posluje i TV N1.

Priložena dokumenta pogledajte OVDE.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend