01. dec 2021.

UNS: Policija da pronađe ko je pretukao mladog fotoreportera Andriju Vukelića

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje fizički napad na fotoreportera frilensera Andriju Vukelića kog su juče pretukle nepoznate osobe i otele mu fotoaparat na skupu koji je u Šapcu organizovala Srpska napredna stranka.

UNS je od dvadesetogodišnjeg Vukelića, koji je ranije kao fotoreporter sarađivao sa Tanjugom, saznao da je sinoć zbog povreda koje je zadobio bio u bolnici u Šapcu i danas nastavlja lekarske preglede u Beogradu.

„Bio sam sa novinarom i fotoreporterom BiBiSija i fotografisao sam. Svi smo bili zajedno. Kolege su se okrenule jer je njihovu pažnju zaokupilo nešto drugo, a ja sam krenuo da fotografišem na drugoj strani jer sam u jednom trenutku video komešanje u masi. Dok sam fotografisao napali su me ljudi u crnom. Krupni momci koji su nosili crne maske, kapuljače. Udarali su me pesnicama, šutirali, udarali kolenima. Na kraju su uspeli da mi strgnu aparat. Bio sam opkoljen ljudima“, rekao je UNS-u Vukelić.

On je objasnio da nije pao na zemlju i da je u nekom momentu čuo da jedna osoba izgovara „Nemoj, nemoj, pokvarićemo skup“.

UNS zahteva hitnu istragu i kažnjavanje nasilnika, kao i vraćanje opreme za rad fotoreporteru Vukeliću.

UNS je užasnut ovakvim napadom i slučaj će pratiti kroz Stalnu radnu grupu za bezbednost i zaštitu novinara i Vladinu Radnu grupu za zaštitu novinara.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend