29. jun 2023.

UNS: Policija da pronađe osobu koja je fizički nasrnula na novinara „Danasa“ Vojina Radovanovića

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog incidenta koji se desio u beogradskom lokalu „Šlep“ kada je novinaru dnevnog lista „Danas“ Vojinu Radovanoviću prišla nepoznata osoba, unela mu se u lice, uhvatila ga za rame i gurnula ga, rekavši mu da „radi u plaćeničkom Danasu“ i traži da policija pronađe osobu koja mu je ugrozila sigurnost.

Kako navode iz „Danasa“, advokati Junajted medije su podneli krivičnu prijavu protiv osobe koja je fizički nasrnula na Radovanovića.

U izjavi za UNS, Radovanović je rekao da čeka poziv policije da da izjavu povodom incidenta.

Radovanović je za „Danas“ rekao da mu je ova osoba agresivno prišla i unevši mu se u lice i uhvativši ga za rame, rekla:  „Vojine, Danas je plaćenički medij. Radiš u plaćeničkom mediju“.

U tom momentu ga je, kako kaže, odgurnuo, a zatim pokušao da još jednom fizički nasrne na njega.  Radovanović dodaje da je video da ova osoba desetak minuta pre incidenta prstom upire u njega.

„Istu osobu sam desetak minuta pre toga spazio da pokazuje prstom u mene i nešto govori osobi s kojom je bio. Sve do nasrtaja nisam ga video. Tada mi je došao iz drugog pravca, probijao se kroz ljude. Video sam i kako ga čovek s kojim je smiruje i pokušava da spreči da dođe do mene, ali ga je odgurnuo, došao do mene i onda je došlo do incidenta“, opisao Radovanović za „Danas“.

UNS podseća da je bilo kakvo ugrožavanje sigurnosti novinara neprihvatljivo, i da vinovnici fizičkih napada moraju biti najstrože kažnjeni.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend