28. jun 2017.

UNS: Tužilaštvo da u kratkom roku saopšti ko je pretio Mariji Vučić

Udruženje novinara Srbije (UNS) očekuje da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, koje po hitnom postupku istražuje pretnje Mariji Vučić, novinarki sajta posvećenog medijskim temama Cenzolovka, u kratkom vremenskom roku saopšti rezultate do kojih je došlo. UNS-u su u Tužilaštvu potvrdili da je prijava stigla i da su počeli istragu. „Ne možemo da dajemo informacije o istrazi. Kada utvrdimo ko je pretio, izdaćemo saopštenje za javnost", rekli su nam iz Tužilaštva.

Koleginici Vučić na lični Fejsbuk profil stigla je pretnja 23. juna i u njoj je pisalo „Kamenjarko, ići ćeš pod mač ubrzo“.

Kako je rekla u razgovoru za UNS, na svom Fejsbuk profilu nema informaciju gde radi i nije delila tekst „Pretnje niških ekstremista: Sad će doći Vučićevo obezbeđenje, oni znaju sa novinarima“ po čijem je objavljivanju na sajtu Cenzolovka pretnja stigla lično njoj.

UNS podržava postupak koleginice Vučić i smatra da je dobro da svaki novinar i medijski radnik koji zbog svog posla dobije pretnju ili je fizički napadnut blagovremeno to prijavi nadležnima.

UNS je iz svojih podataka za prošlu godini utvrdio da je nadležnima prijavljen tek svaki drugi slučaj.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend