17. dec 2021.

UNS: Utvrditi ko stoji iza poternice za glavnom i odgovornom urednicom „Podrinskih“

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog javnog targetiranja novinarke Isidore Kovačević, glavne i odgovorne urednice „Podrinskih“ i traži da policija utvrdi ko stoji iza letaka-poternice koju su nepoznate osobe distribuirale u Šapcu

Veliki broj letaka u kojima piše da je Isidora Kovačević, medijski pokrovitelj batinaša osvanuo je jutros u Šapcu.

„Preko noći neko je stavio na svaki automobil, ubacivao u poštanske sandučiće, lepio po banderama potrenice u kojima piše da je nagrada za moju glavu miran san Šapčana,“ kaže za UNS Isidora Kovačević, dodajući da je slučaj prijavila policiji.

„Dala sam izjavu, priložila izveštaj iz hitne pomoći, jer mi je bilo loše od samog pogleda na taj papir. U policiji sam rekla da tražim da se pronađu ne samo oni koji su to delili i štampali, već i nalagodavci tog čina“

Isidora kaže da pretpostavlja da iza napada stoje loklani aktivisti SNS-a, i da je zbog uređivačke poliktike i izveštavanja „Podrinskih“ već prozivana u emisijama lokalnih televizija.

Podseća da je pre dve godine na društvenim mrežama objavljeno da „Podrinske“ preko štampanih primeraka novina šire korona virus. Slučaj je prijavljen Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, ali nikakvog odgovora do sada nije bilo.

UNS će o ovom slučaju obavestiti Stalnu radnu grupu za zaštitu novinara i Radnu grupu za bezbednost i zaštitu novinara.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend