07. avg 2023.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija: Laži magazina Tabloid, Brkiću ni u jednom trenutku nije bio ugrožen život

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija odbacila je danas kao „laži“ navode redakcije magazina Tabloid da glavni i odgovorni urednik tog medija Milovan Brkić „umire u mukama“ u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Foto: Medija centar Beograd

Uprava je u saopštenju optužila redakciju Tabloida da „nedeljama obmanjuje javnost“ o Brkićevom zdravstvenom stanju.

„Licu M.B. ni u jednom trenutku život nije bio ugrožen niti mu je zdravlje pogoršano kako ‘Tabloid’ uporno saopštava, a pojedini mediji prenose uznemiravajuće navode bez ikakve provere“, stoji u saopštenju.

Navodi se da Brkić, koji je ranije započeo štrajk glađu u Okružnom zatvoru u Beogradu, „dobija svu potrebnu zdravstvenu zaštitu u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, gde je smešten 26. jula“.

„To isto je potvrdio i zaštitnik građana nakon posete ovom licu, u čijem saopštenju za medije je navedeno da mu se pruža potrebna zdravstvena zaštita i da je pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja“, naveli su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Odbacili su kao „laži“ tvrdnje da je urednik Tabloida „izložen torturi i pretnjama u bolnici“ i dodali da „svi zaposleni“ pružaju Brkiću potrebnu zdravstvenu zaštitu, „uključujući i upravnika bolnice Dragoljuba Paunovića“.

„Nije tačno da je upravnik Paunović zapretio pritvorenom M.B. da će da ga izoluje kako ne bi primao posete advokata jer ga advokati sve vreme posećuju u ovoj ustanovi baš kao što je i predviđeno Zakonikom o krivičnom postupku da branilac ima pravo da nesmetano posećuje pritvorena lica“, stoji u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Brkić (66) je 11. jula prvostepeno osuđen pred Višim sudom u Beogradu na 14 meseci zatvora zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja pošto je 8. maja na protestu Srbija protiv nasilja, navodno pozvao na svrgavanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Posle presude, urednik Tabloida je počeo štrajk glađu, zbog čega je prebačen u zatvorsku bolnicu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend