20. mar 2023.

Vesić „zaboravio“ posetu Bariču, a tvrdi da je N1 objavio lažnu vest

Vest portala N1 o obećanom, a nikada izgrađenom vrtiću u Bariču izazvala je brojne komentare i reakcije. Jedna od njih stigla je i od aktuelnog ministra saobraćaja, nekada zamenika gradonečlnika Beograda Gorana Vesića koji je optužio N1 da objavljuje lažne vesti. Da li je tako, ili je Vesić "zaboravio", svoju posetu Bariču?

Na vest koju je objavio portal N1 o obećanom, a nikada izgrađenom vrtiću u Bariču na tviteru je regovao nekadašnji zamenik gradnoačelnika Beograda:

„Tipično za N1. Objavljuju lažne vesti. Vrtić u Bariču nikada nije gradio, niti je trebalo da gradi Grad Beograd“, napisao je Vesić.

Lažna vest, ili zaboravljena poseta i obećanje?

„Danas smo počeli da gradimo vrtić u Bariču… Evo trebalo je šest meseci da da počnemo sa radovima i to će biti drugi vrtić u Obrenovcu koji gradimo u poslednjih nekoliko godina“, govorio je prilikom posete Vesić, tadašnji zamenik gradonačelnika.

Ipak, vest nije bila lažna, a zamenik gradonačelnika tvrdi da je obavezu da raspiše tender i rekonstruiše vrtić preuzela opština Obrenovac.

I godinu dana kasnije meštani Bariča dobili su samo praznu livadu.

Građanima koji nemaju više gde i kome da ostavljaju decu na čuvanje izjava Vesića nije pala u zaborav.

„Mislim nebuloza je stvarno da on tako govori, on hoće da spere sve te ljage, šta već radi nemamo pojma“, kažu meštani za N1.

A da bi dobili obdanište krenuli su u prikupljanje inicijative za izgradnju novog koju su predali u opštinu u Obrenovcu.

„Znači bar da nam kažu, da je zapelo, gde je zapelo, kada će početi sa izgradnjom vrtća, mi smo tu peticiju predali zvanično u opštinu pre tačno 4-5 dana“, kaže Jelena Cvetković, pokretačica inicijative.

Peticiju je do sada potisalo 500 stanovnika bariča, koji ističu da žele da dobiju vrtić i da će se boriti za to.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend