24. maj 2023.

Vidojković opet targetiran, poslanik SNS podkast DLZ nazvao satanističkim hramom

Poslanik Srpske napredne stranke Milimir Vujadinović u Skupštini je optužio Marka Vidojkovića, koautora podkasta DLZ na portalu Nova.rs, za "satanski govor", a taj podkast nazvao "satanističkim hramom" koji je "nastavak mraka i zla koji je doprineo tragediji i muci koja se desila".

Snimak ekrana, Nova S

Vujadinović je rekao da je verujuć čovek, i da veruje da se u Srbiji „desilo nešto zlo, naopako, nešto mračno što stoji naspram onoga što je sama vera.“

Rekao je i da Srpska pravoslavna crkva i patrijarh Porfirije „prolaze golgotu“ zbog onoga što su, kako je rekao, učinili u danima nakon tragedija u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

„Na udaru su vaših saboraca, poput Milovana Brkića, Marka Vidojkovića iz koga ovih dana – možete primetititi, a to će vam potvrditi svaki vernik ili iole crkveni čovek – izlazi ništa drugo do satanski govor i jezik, apsolutno ništa drugo“, kazao je Vujadinović obraćajući se poslanicima opozicije.

„Smešno vam je, pa neka je! A, mesto sa koga Marko Vidojković to čini je ništa drugo do propovedaonica ili, ako hoćete, sam satanistički hram, a govorim o podkastu medija, koji je vlasnik tog medija. Oni su nastavak mraka i zla koji je doprineo tragediji i muci koja se desila“, dodao je.

Poručio je i da će SNS nastaviti da se bori „protiv tog bezumlja koje izlazi iz usta Marka Vidojkovića i Milovana Brkića.“

Vujadinović je čestitao premijerki Srbije što je u Skupštini javno rekla da iza događaja koji su usledili posle dva masovna ubistva u zemlji, stoje strane službe.

Podsetimo, Marko Vidojković, pisac, kolumnista lista Danas i koautor podkasta „Dobar, loš, zao”, nalazi se na listi 115 najugroženijih pisaca na svetu u 2022. godini, koju je objavio Međunarodni PEN.

Vidojković je tokom 2021. i 2022. godine prijavio više od 50 pretnji smrću, od kojih su samo dve završile presudom.

Zbog konstantnih pretnji smrću preko društvenih mreža, Vidojković već mesecima živi u inostranstvu, a emisije snima uglavnom preko “skajpa”.


B. N.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend