04. apr 2023.

Vučić: Laž je srednje ime Danasa i Nove, stalno sam na njihovim naslovnicama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za Pink iz Italije naveo je kako je najviše puta bio na naslovnim stranama Danasa i Nove, te rekao da je srednje ime ovih medija „laž“.

Snimak ekrana, TV PRva

„Kod njih sam ako ima 365 dana, oni izlaze šest, umesto sedam puta nedeljno. Imate praznike… Ako su imali tri stotine brojeva, ili nešto više, u 280 sam bio na naslovnim stranama kod njih. Svaki dan – diktator, firer, zlikovac, zločinac, negativno rođen, hoće izbore, neće izbore, maltretira građane novim izborima. Svaki dan sam kriv. Koliko sam naslovnica imao zbog svih laži oko Jovanjice“, rekao je Vučić i osporavao tačnost informacija koje su izlazile u ova dva medija, rekavši da im je „laž srednje ime“, prenosi Danas.

Najavio je da će izbrojati koliko je puta bio na naslovnicama oba medija.

„Nikad ih nisam pozvao“, rekao je Vučić, komentarišući kako se „ne plaši“ onoga što mediji o njemu objavljuju.

Ponovio je više puta iznošenu tezu kako neće da „plaća reket Milovanu Brkiću (glavni urednik Magazina Tabloid)“ da o njemu ne objavljuju „gadosti“.

„Neću da platim reket nikome. Baš me briga, objavite šta hoćete. Ja verujem da građani vide ko šta radi. Pogledajte prethodnih pet šest dana, i subotu i nedelju i svaki dan, da ja ne mogu da budem s kim god poželim da budem, sa bilo kojim detetom, sa bilo kim, bilo šta da radim – od posla. A šta su oni uradili? Ništa“, rekao je Vučić.

Dodao je da dve novine ako o njemu nešto ne objave na naslovnoj strani ili nacrtaju, imaju manji tiraž.

„Ali dobro bi bilo da mi kažu da napravimo neki ugovor, pa da imam bar poštovanje u budućnosti. Da mi daju dodatak na penziju za to što žive od mene. Za svaku laž koju o meni smisle, oni dobro dobro žive. Bez mene bi propali načisto“, naveo je on.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend