17. mar 2023.

Vučić: Neće biti tužbe zbog serijala „Vladalac“, advokat će je povući

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su ga "jutros obavestili" da je "po tužbi advokata po generalnom ovlašćenju" zakazano suđenje protiv autorki filma "Vladalac" i dodao da će tužba biti povučena. „Obavestili su me da je po mojoj tužbi zakazano suđenje protiv nekih novinara i producenata, zbog uvreda koje su na moj račun izneli u onom filmu Vladalac. Gde sam negativno rođen, kriminalac, svakakav“, rekao je Vučić.

On je na Instagramu objavio da u poslednjih 11 godina nije podneo tužbu ni protiv jednog novinara.

„Niti sam to učinio ovog puta, to je uradio advokat po generalnom ovlašćenju, i istog trenutka će povući tužbu, jer ja to ne radim. Ne radim zato što oni nisu mogli da unište ni moju čast, niti da naškode mom ugledu, jer taj ugled i nemaju. A to može samo da uradi onaj ko ima ugled, i ko govori istinu“, rekao je Vučić.

„Danas imamo pametnija posla da u Sremskoj Mitrovici u šest sati govorimo o budućnosti Srbije“, naveo je.

On je napisao i da „ugled možete sami da uništite, u tome može da vam pomogne onaj ko ugled ima, a ne onaj ko ugleda nikada nije imao“.

„Zato, neće biti nikakve tužbe protiv onih koji sebe nazivaju novinarima, a koji su iznosili najgore neistine protiv mene i porodice“, napisao je Vučić.

FoNetu je ranije danas iz produkcije JSP potvrđeno da je predsednik Srbije podneo je tužbu protiv novinarki Jovane Polić i Sanje Lončar zbog dve emisije serijala „Vladalac“, emitovane februara 2020. godine na televiziji N1.

U tužbi se navodi da su mu tužene „nanele teške duševne bolove i patnju“, te povredile „visoko rangirani ugled i čast“, kao i da je „osetio strah visokog intenziteta“, jer je serijal „Vladalac“ predstavljao neku vrstu medijskog udara na predsednika Srbije, prenosi TV produkcija JSP.

Ročište na kom je  trebalo da svedoče novinarke Jovana Polić i Sanja Lončar, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazano je za 11. april 2023. godine u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Jovana Polić je nakon vesti o podizanju tužbe navela je da veruje da je ovo Vučićev način da zastraši i ono malo novinara i medija koji imaju hrabrosti.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend