14. maj 2023.

Vučić novinarki N1: Neću da vas izbacujem, iako ste odavno zaslužili

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je, dok je odgovarao na pitanja novinara u Smederevu, ušao u raspravu sa novinarkom N1.

Novinarka N1 Žaklina Tatalović upitala je do kada će predsednik da deli građane i kako komentariše objavu premijerke Ane Brnabić.

„Vi ste predsednik svih građana, a ovde delite medije na tajkunske i netajkunske. Zar ne mislite da to ima uticaja na situaciju kojoj se nalazimo? Zar mislite da je fotografija premijerke Brnabić neprikladna koju je objavila na društvenim mrežama i da se time rugala svim građanima koji su bili na protestima? Zar ne mislite da je sve to malo neumesno u ovih 10 dana posle dva masakra? Pitali su vas ovih dana zašto nista zapalili sveću, a ja vas pitam zašto se niste upisali u knjigu žalosti? U mnoge knjige žalosti ste se upisivali, zašto niste otišli do škole Vladislav Ribnikar i upisali se u knjigu žalosti? Da li Gašić koji je s vama i može da odgovori oseća malo odgovornosti kada izađu ljudi na ulice i traže njegovu ostavku i tu ostavku i podnese“, pitala je ona.

Dodala je da se kontramitingom zakazanim za 26. maj „ponovo dele građani“ i upitala „šta se time tačno meri“.

„Pošto ste održali govor i niste se ponašali kao novinar, već ste konstatovali da sam nekog nazvao pijanom ruljom, slagali ste, želim građani da vam kažem, ja sam pažljivo saslušao nepristojne konstatacije i laži nekoga ko ne može da istrpi da čuje nijednu rečenicu odgovora“, rekao je Vučić, posle pitanja novinarke N1.

On je dodao da „razume nervozu“.

„Odlično je razumem, jer čovek je izgubio ogroman novac, želeo je da uništi Srbiju, nije mu uspelo da uništi Srbiju i sad pokušava da dokusuri Srbiju. Građani koji su bili na skupovima, niti su rulja, niti bilo šta, lešinari i hijene su političari koji su ih tokom dana žalosti pozvali na politički protest, umesto da ćute kao zaliveni i da tuguju, da sede i razmišljaju o merama koje treba da se donesu, oni ništa od toga nisu radili, nego su kao najgori lešinari ‘hajde da iskoristimo najveću tragediju’“, rekao je on.

Novinarki N1 je rekao da „neće da je izbacuje“, iako je to, kako je rekao, „odavno zaslužila“.

„To što ste nepristojni, neučitivi, nevaspitani, to nije slika i prilika vaših roditelja, to je slika i prilika vlasnika vaše televizije i vaše televizije“, rekao je predsednik države.

Ponovio je da naziva opozicione lidere „hijenama i lešinarima“.

„Ja zaista mislim da su uradili nešto što je najsramnije, a onda su morali da objave da ih je bilo mnogo više nego što ih je bilo i za to su optužili Anu Brnabić, objavila je fotografiju kao metaforu svega što ste uradili tog dana, i obmanjivali građane, opozicione stranke, opozicioni lideri, ona je njima to pokazala, jasno je da se njima obraća, svima je to bilo jasno, ali vidite, poštovani građani, nije problem što je neko lopov, što je ukrao, problem je u onome ko je ukazao na lopova, kad je lopov razobličen, onda je najgore za onog ko ga je razobličio“, kaže on.

Kompletan tekst pročitajte na portalu N1.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend