26. apr 2020.

Mihajlović osuđuje seksističko nasilje nad ženama

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović najoštrije je danas osudila seksističke napade i slična ponašanja prema bilo kojoj ženi i pozvala sve žene da prijave nasilje.

„Kao neko ko je osuđivao sve slučajeve nasilja nad ženama i ko je zbog toga i posla kojim se bavim bio izložen nasilju, često i bez ikakve zaštite u javnosti, osuđujem svako seksističko ponašanje i nasilje prema bilo kojoj ženi“, navela je Mihajlovićeva u saopštenju za javnost.

Ona je ukazala da slični modeli ponašanja uzimaju maha i pozvala sve ugrožene žene da nadležnim institucijama prijave nasilnike koji na bilo koji nacucin ugrožavaju njihovu ličnost i privatnost.

„To je nabolji način da se izbegnu svi pokušaji manipulacija ovim i sličnim slučajevima. Svako ko manulipuše nasiljem nad ženama, nije ništa drugo nego takođe nasilnik“, istakla je Zorana Mihajlović.

Vlasnik i glavni urednik Informera Dragan Vučićević objavio je na Tviteru fotografije i uvredljive komentare izgleda jedne novinarke TV N1.

Te tvitove osudili su kao uvredljive i seksističke Poverenica za ravnopravnost Brankica Janković i Udruženje novinara Srbije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend