30. dec 2018.

Vučić: U Srbiji niko neće nikoga vrteti na ražnju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je privedeni novinar gonjen po službenoj dužnosti zbog pretnji koje je političkom neistomišljeniku uputio na društvenim mrežama.

Vučić je, posle podele novogodišnjih paketića deci sa Kosova i Metohije, rekao da su privedeni napadači na novinarku Tanju Vojtehovski. Prema Vučiću, privedeni novinar, kome nije izgovorio ime, napisao je na društvenim mrežama da će „neistomišljenika vrteti na ražnju“. Reč je o Dašku Milinoviću, koji je prema navodima MUP, pretio članu SNS Vladimiru Đukanoviću.

Upitan o gašenju pojedinih televizijsih emisija, Vučić je odgovorio da se ne meša u to i da ne zna ko napušta koje televizije. Vučić je ponovio da je speman opoziciji da omogući vanredne izbore, ali i da ako oni to ne žele onda mogu da nastave da protestuju.

Prema Vučiću, Albanci će nastaviti u fazama da brišu granicu Albanije sa Kosovom, kao i da je Srbija na to upozoravala zapadne političare, ali da ništa nije učinjeno da se to spreči. „Izbrisaće granicu prema Albaniji“, rekao je Vučić i naveo da ne može da se bavi šetnjama već mora da vodi državu i brine o njenim interesima.

Vučić je građanima Srbije u 2019. poželeo mir i ličnu sreću, a poručio je i da će Srbija obezbediti bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend