15. mar 2023.

Za predsednika Opštine Dimitrovgrad pisanje o kupovini polovnog auta od 41.000 evra – „opozicioni rad“

Pravdajući kupovinu polovnog "audija A6" koji je Opština Dimitrovgrad platila oko 41.000 evra, o čemu smo pre i nakon sprovedenog tendera i kupovine tog auta pisali u više navrata, predsednik te Opštine Vladica Dimitrov je, gostujući na lokalnoj televiziji, portal Južne vesti okarakterisao kao "opozicioni medij". Isti "epitet" dodelio je i dimitrovgradskom portalu FAR.

Južne vesti su krajem 2022. godine u dva teksta pisale, u interesu javnosti, kako se i na šta troši novac iz budžeta Opštine Dimitrovgrad – u tom slučaju oko 4,8 miliona dinara koliko je plaćeno za novi, a polovni službeni automobil za potrebe Opštinske uprave.

O tome je pisao i dimitrovgradski portal FAR koji je objavio i video-reportažu o tome, a upravo je ta dva medija predsednik Opštine Vladica Dimitrov etiketirao kao opozione u emisiji „Aktuelno“ na RTV Caribrod, inače mediju koji je dobio najviše novca na ovogodišnjem medijskom konkursu u tom mestu.

Ja se stvarno nerviram kad krenu novinari FAR-a, Južnihvesti ili bilo kog opozicionog medija. To nije medij koji realno prenosi stanje stvari, već samo ono što njima odgovara. Dakle, opozicioni medij – konstatovao je Dimitrov.

Dobar deo emisije bio je posvećen upravo kupovini tog automobila i sprovedenoj javnoj nabavci koju je Dimitrov pravdao kao neophodnu i čak boljom varijantom od kupovine novog automobila, za koji kaže da bi bio verovatno i skuplji pa je na taj način Opština i „uštedila“ novac.

Južne vesti će i dalje pratiti i pisati kako se novac svih Dimitrovgrađana troši i prenositi sve druge informacije koje su u interesu javnosti i svih građane te, ali i drugih opština.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend