21. feb 2018.

Završeno suđenje po tužbi guvrernerke NBS protiv „Blica“

Glavna rasprava na suđenju po tužbi guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković protiv izdavačkog preduzeća "Ringier Axel Springer", nekadašnjeg glavnog i odgovornog lista "Blic" Svetomira Marjanovića i novinarke "Blica" Željke Jeftić završena je danas u Višem sudu u Beogradu, a presuda će stranama u postupku biti dostavljena u zakonskom roku.

NBS i guvernerka podneli su tužbu zbog teksta „Skandalozna naredba guvernerke: Zaposlite ih, pa neka su nestručni!“ od 13. decembra 2014. u kome se navodi da je Jorgovanka Tabaković zapošljavala u NBS tako što je izdavala naređenja kadrovskoj službi sa svog mejla ko mora dobiti radno mesto, kao i da se posebno angažovala u slučajevima u kojima su stručne službe slale odgovor da je reč o nekvalifikovanim pojedincima.

Jorgovanka Tabaković na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede ugleda, časti i dostojanstva ličnosti traži milion dinara. Guvrenerka je prilikom svedočenja u septembru prošle godine rekla da taj tekst najteža uvreda koju je doživela u Srbiji od kada se bavi javnim poslom, od 1992. godine i da je „duboko uticala“ na njen lični integritet i dostojanstvo.

Jorgovanka Tabaković je tada rekla da je kao javna ličnost spremna da je kritikuju i da sa zadovoljstvom čita kritičke tekstove, kao i da su i ona i NBS otvoreni za sve primedbe i sugestije, ali da su navodi u tekstu neistiniti i da niko u NBS, od kada je ona na njenom čelu, nije zaposlen mimo zakona i pravila.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend