14. feb 2024.

Zbog zaziđivanja prozora redakcije OK radija Ilić dobio godinu dana kućnog zatvora bez nanogice

Nelegalni objekat kockarnice u centru Vranja iza koje stoji osuđivani nasilnik Dejan Nikolić Kantar, ni posle skoro dve godine nije srušen, a prozori OK radija su i dalje zazidani. Stefan Ilić, direktor Colloseum gest, firme koja je izgradila taj objekat, ipak je osuđen, uz priznanje krivice

Zazidani prozori kancelarije OK radija (foto: OK radio)

Osnovni sud u Vranju osudio je Stefana Ilića, direktora firme Colosseum gest, zbog nelegalne gradnje usled koje je zazidan prozor redakcije OK radija. Ilić je osuđen na godinu dana kućnog zatvora bez nanogice i novčanu kaznu od 400.000 dinara. Coloseum gest, kao pravno lice, treba da plati kaznu od pet miliona dinara.

Sud je prihvatio predlog Ilićevog advokata Novice Zdravkovića o zaključenju sporazuma o priznanju krivičnog dela uz spajanje još jednog predmeta koji je vezan za nelegalnu gradnju kod ove redakcije.

U junu 2022. godine firma Colloseum gest, iza koje stoji vlasnik kockarnica i osuđivani nasilnik Dejan Nikolić Kantar, počela je izgradnju bespravnog objekta za kladionicu u samom centru Vranja, pored OK radija i garaže koju koristi lokalna vlast.

Tim objektom kasnije je zazidan i prozor redakcije OK radija, što je bio pritisak koji je prethodio pretnjama zaposlenima u ovom mediju. Nikolić je osuđen zbog ugrožavanja sigurnosti vlasnice radija Olivere Vladković i finansijske direktorke Svetlane Ivanove.

Gradska uprava ni posle dve godine nije srušila nelegalni objekat kockarnice kojim su zazidane kancelarije Ok radija, iako je nadležna inspekcija donela rešenje za to.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend