18. maj 2023.

Anesteziolog objavljivao snimke pacijentkinja sa ginekologije – ide u zatvor

Anestezilog u bolnici u Tetovu koji je na društvenoj mreži "Tik tok" objavio video-snimke pacijentkinja ginekoligije, osuđen je na jednu godinu i tri meseca zatvora.

Mediji su preneli da je anesteziolog Valton Derviši koji je na društvenim mrežama uživo objavljivao snimke pacijentkinja i zaposlenih u Kliničkoj bolnici „Tetovo“, priznao je krivicu na početku suđenja u tamošnjem Krivičnom sudu, posle čega mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od godinu i tri meseca.

Protiv Dervišija je 22. aprila ove godine podignuta optužnica zbog dva krivična dela – „nesavesnost u službi“ i „neovlašćeno snimanje“.

Sud u Tetovu ga je za prvo krivično delo osudio na jednu godinu zatvora, a za drugo na pet meseci, odnosno na jedinstvenu kaznu od godinu i tri meseca zatvora.

U izrečenu kaznu Dervišiju se uračunava i vreme provedeno u pritvoru, u kojem je od 14. aprila.

U pritvoru se 43-godišnji anesteziolog nalazi pošto je na „Tik tou“ objavio snimak pacijentkinje sa Ginekološkog odeljenja Kliničke bolnice „Tetovo“.

U takozvanom „Tik tok izazovu“ Derviši je vodio dijalog s drugim „tiktokerom“ i, snimajući sebe, vulgarno komentarisao pacijentkinje koje su bespomoćno ležale na tetovskoj ginekologiji.

Slučaj je prijavio direktor Kliničke bolnice u Tetovu Plumb Vela, pošto su ti snimci bili objavljeni i izazvali veliku uznemirenost u javnosti.

Ministar zdravlja Severne Makedonije Fatmir Medžiti je potom razrešio organizacionog direktora Armenda Fazlijua, rekavši da je to zato što bolnica u Tetovu toleriše anesteziologa, uprkos tome što mu snimanje i objavljivanje na „Tik toku“ nije bio prvi prekršaj.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend