27. okt 2017.

Bivši nakladnik dnevno.hr ima 38 parnica i ovrha, a samo 7600 kuna na računu

Stečajni upravitelj Portala dnevno d.o.o, bivšeg nakladnika portala Dnevno.hr, objavio je izvješće o tijeku stečajnog postupka i stanju stečajne mase u kojem se navodi da taj dužnik nema izgleda za nastavak poslovanja i nema nikakve materijalne imovine, ali i da se "uredno poduzimaju pravne radnje" vezane uz čak 38 parničnih i ovršnih postupaka koji su u tijeku.

U izvješću stečajnog upravitelja navode se i sudski postupci pokrenuti na temelju tužbi pojedinaca i institucija protiv nakladnika tog portala radi naknade štete zbog objavljenih tekstova među kojima se ističu tužbe bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, sadašnjeg potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, čelnika Mosta Bože Petrova i bivšeg SDP-ova ministra Mihaela Zmajlovića.

Spominju se i sporovi protiv Portala dnevno d.o.o. koje su pokrenuli predsjednik zagrebačkog HDZ-a i Gradske skupštine Andrija Mikulić, novinarka Mila Horvat, zagrebački odvjetnik i većinski vlasnik Hanza medije Marijan Hanžeković.

U izvješću se navode i javne ustanove koje su pokrenule postupke protiv Portala dnevno d.o.o. među kojima su i Nacionalni park Plitvička jezera, Hrvatski audiovizualni centar, ali i Klinika za psihijatriju Vrapče, udruga B.a.b.e, i izdavačka kuća Hanza media.

Isplatu od bivšeg nakladnika portala Dnevno.hr traže i Hrvatska radiotelevizija (HRT), Hrvatski telekom (HT), Hrvatska izvještajna novinska agencija (Hina), ali i Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj.

U izvješću stečajnog upravitelja ističe se i da nema radnika koji su nastavili s radom kao i da stanje na žiro računu te tvrtke na kraju rujna iznosi nešto više od 7600 kuna.

Portal Dnevno.hr u lipnju je promijenio vlasnika i nakladnika. Michael Ljubas, koji je krajem 2015. bio propucan u nogu, prodao je prava na taj portal Mariji Dekanić, vlasnici agencije za digitalni marketing Logobox i članici Hrvatske narodne stranke (HNS).

Marija Dekanić preuzela je portale Dnevno.hr, Geopolitika.news i Povijest.hr, dok je tiskano izdanje tjednika 7 Dnevno zadržao Ljubas preko tvrtke Eurocinik.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend