09. maj 2018.

Đapić: Smena u HRT zbog Trifunovića?

Predsednik hravatske stranke Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) Anto Đapić pozvao je Vladu da smeni generalnog direktora HRT Kazimira Bačića.

On je to učinio zbog gostovanja srpskog glumca Sergeja Trifunovića u emisiji „Nedeljom u 2“, koji ga je „spominjao u istom kontekstu kao ratnog zločinca Vojislava Šešelja“, a rukovodstva HRT nije reagovalo.

„Emisija je obilovala izjavama mržnje prema hrvatskom narodu, napadima na pojedince koji se nisu mogli braniti, a ja sam spomenut u istom kontekstu kao Vojislav Šešelj, notorni ratni zločinac i mrzitelj hrvatskog naroda. Moje reagiovanje je usmereno prema radu hrvatske Vlade i radu rukovodstva HRT”, rekao je Đapić na konferenciji za novinare u Osijeku.

Trifunović je,kako prenosi index.hr, govoreći o narušenim odnosima između Hrvatske i Srbije, između ostalog rekao da su „idioti poput Šešelja, Đapića i sličnih“ potrebni vlastima u Hrvatskoj i Srbiji kako bi ih po potrebi izvukli za igre „toplo-hladno“.

Đapić tvrdi da nije uvređen samo on, nego i svi u HOS.

Đapić je naglasio kako takve izjave nisu samo uvreda za njega, nego i za sve one „koje je predvodio u Domovinskom ratu kroz jedinice HOS, kao i za političku stranku s kojom se u Saboru i van njega borio za hrvatsku suverenost i nezavisnost i izgradnju Hrvatske kao demokratske države”.

Vladu je „prozvao i pozvao“ da sezauzme stav o ovom „teškom incidentu na HTV“.

On je rekao da mu se urednik i voditelj emisije Aleksandar Stanković lično izvinio, ali smatra da treba da gostuje u „Nedeljom u 2“ kako bi odgovorio na uvrede koje su izrečene ne samo na njegov račun, nego na račun vrednosti hrvatskog naroda, „koji plaća tu emisiju i tu televiziju“. Spreman je, kako je rekao i da u iroj emisiji gostuje sa Trifunovićem.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend